SC Susteren

KNVB last bekerduel bij NWC Asten af wegens slecht licht

Op zondag 12 november stond de bekerwedstrijd gepland tussen NWC & Susteren 1, maar deze werd wegens de regenval afgelast. Gisteren stond de inhaalwedstrijd gepland en de hele selectie had zich in alle bochten gewrongen om op tijd aanwezig te zijn. Uiteindelijk ging ook die wedstrijd niet door.

Bij aankomst bleek al dat het hoofdveld geen lichtmasten had. Met de lichte regenval 's middags waren de trainingsvelden (los van de kwaliteit) ook niet beschikbaar om op te voetballen. Tot onze grote verbazing deelde NWC mede dat we op het kunstgrasveld moesten spelen. Iets wat we van te voren sowieso niet wisten. Er was al enige commotie, want het licht zou niet ideaal zijn.

Spelers en trainers van Susteren 1 hebben het veld geïnspecteerd en keeper Yoshua Cleber was duidelijk: "Ik kan sommige ballen van de zijkant niet eens zien aankomen". Het licht was verre van goed en zeker op de as van het veld, was het minimaal. Als daar een bal uit de lucht kwam vallen zag je hem pas als die gestuiterd had. Daarnaast was het kunstgrasveld bijna 'op' en zal het over enkele weken worden vervangen.

De scheidsrechter (incl. grensrechters) besloot uiteindelijk om de bekerwedstrijd niet door te laten gaan, omdat het voor beide onverantwoord zou zijn. Zeer treurig aangezien sommige spelers zelfs verlof hadden gepakt om op tijd te kunnen spelen. Met alle auto's werd de terugreis (van 55km) ingezet en hebben ze in Susteren nog een uurtje getraind. Zondag staat immers een belangrijke wedstrijd uit tegen Deurne op het programma.

Wat de KNVB nu gaat besluiten is ons nog niet bekend.


Gesprek laden