SC Susteren

Van keeper bij SCS JO-17 naar Aston Villa U18 seizoen 2018-2019?

De wereld van Raf Crommentuijn staat momenteel op z’n kop. De 16-jarige keeper van SCS JO-17 mocht afgelopen week meetrainen met het grote Aston Villa. Hoe heeft het zover kunnen komen dat je de ene week 2x met je vrienden traint en de andere week tijdens een uitlooptraining op het veld staat samen met John Terry?

Het kan soms raar lopen in de voetbalwereld. Dat hebben ze bij Raf thuis al gemerkt. Voor het ‘broertje’ Casper rijden Elles en Mike graag naar Kerkrade om hem te zien schitteren bij Roda JO-15. Ook voor Raf was al vaker interesse, maar zelf zag hij er niet veel heil in en wilde hij net als opa (Math Janssen) uitkomen voor het 1ste elftal van SC Susteren. Totdat dat ene telefoontje kwam.

Al een aantal maanden werd hij gevolgd door een scout van Aston Villa en dit nam vlak voor carnaval serieuze vormen aan. Ze wilden hem graag een week laten meetrainen in Birmingham met een afsluitende wedstrijd tegen Leicester City U16.

Moeder Elles stapte samen met Raf (en zijn Playstation 4) het vliegtuig in en het avontuur begon. Het werd een fantastische week met veel trainingsuren voor Raf en een warm welkom voor Elles. Op een complex dat qua sfeer te vergelijken is met dat van Susteren, trainde Raf afwisselend met andere keepers en spelers van de U16, U18, U23 en het eerste elftal. Het kwam als een grote verrassing toen hij werd uitgenodigd om de uitlooptraining van Aston Villa 1 mee te doen. De avond ervoor zag hij datzelfde team (met John Terry) voor ‘slechts’ 31.000 publiek 1-1 gelijkspelen tegen Preston North End.

Op zaterdag vond de wedstrijd tegen Leicester City plaats en zelfs de eigenaar van Leicester wilde deze wedstrijd bekijken. Hiervoor werd een veld gebruikt als landplaats voor de helikopter. De wedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning voor de mannen van Raf en bij een 3-0 stand, stopte Raf een penalty. De rebound werd echter gescoord en ook het 2de tegendoelpunt stond niet op het conto van de Susterse goalie.

Met een positief gevoel stapte moeder en zoon het vliegtuig in terug naar Susteren om af te wachten wat er verder gebeuren gaat. Morgen vliegt Raf, ditmaal alleen, voor een 2de testfase naar Birmingham daar hij een goede indruk achtergelaten heeft. Vrijdag traint hij mee en zaterdag speelt hij een wedstrijd tegen Fulham U16. Wat daarna gebeuren gaat, weet nog niemand….

SPANNEND!


Gesprek laden