SC Susteren

Jong SCS 2 pakt periodetitel na winst op RKSV De Ster

Stein - Sportclub Susteren 2 maakte afgelopen zaterdag geen fout in de strijd om de periodetitel. Na een 0-4 overwinning op RKSV de Ster 2 is de formatie uit Susteren niet meer in te halen door achtervolger FC Hoensbroek 2.

Wekelijkse uitblinker Christiann is uitgeroepen tot beste speler van de eerste periode!

Op vrijdagavond werd de basis voor de overwinning al gelegd. Na de heerlijke schnitzels en mosselen is er in de kantine door de mannen van SCS 2 tot in de late/vroege uurtjes gedronken op een mooie uitslag. Op zondagmorgen vertrok de brede en fitte selectie van SCS ietwat aan de late kant richting Stein. Trainer Ger was na ziekte ook weer voldoende hersteld.

Susteren begon goed aan de wedstrijd en creëerde de eerste minuten de eerste kansjes. De Ster probeerde daarentegen goed op te bouwen van achteruit, maar dit resulteerde (door goed verdedigend werk) niet in kansen. Na 10 minuten was het raak voor SCS. Raoul kopte knap binnen na een voorzet van Maurits. De Ster bleef na de goal van SCS aandringen, maar het waren vooral de mannen van Susteren die de meeste kansen wisten te creëren

Al vroeg in de eerste helft moest onze bikkel Rik Mooren het veld verlaten. Niet zijn ontstoken scheenbeen of gekneusde pols was ditmaal de oorzaak, maar de verzwikte enkel zorgde ervoor dat hij niet verder kon. Lenno ging rechtsbuiten spelen en Sven zakte een linie naar achteren. Susteren ging de rust in met een 0-1 voorsprong en de massaal meegereisde supporters genoten van een kop koffie.

Na de rust bouwde SCS de voorsprong snel uit. Het was Christiann die het meest alert reageerde na een bal op de paal van Raoul. Maik tekende een minuutje later voor de 0-3. Na het passeren van zijn directe tegenstander kon hij zonder al te veel moeite doorlopen naar de keeper van De Ster. De keeper had het nakijken op de simpele schuiver van Maik.

Het spelbeeld veranderde in de 2e helft niet. De Ster probeerde op te bouwen, maar kwam door eigen slordigheidjes en goed verdedigend werk van SCS niet tot kansen.

Sekouba had de mogelijkheid om de scoren verder uit te breiden naar 0-4, maar verloor het 1-1 duel met de keeper. Niet veel later volgde de herkansing. Overtuigend was het niet, maar de 0-4 stond op het scorebord.

De wissels van SCS zorgde met een goede inzet er samen met Quinten voor dat de ‘0’ werd gehouden.


Aldus Cor de correspondent

Gesprek laden