SC Susteren

Het laatste weekend van Sportclub Susteren

Zondag 27 mei staat aangestipt als laatste speeldag in alle competities. Met DJ Paco in de kantine en een deel thuisteams hopen we het seizoen op een mooie manier af te sluiten. Hoe staat het met de seniorenteams? Een korte terugblik / vooruitblik.

De mannen van Frits Leurs alias 'Zestere' kenden een moeizame seizoensstart, maar herpakte zich al snel. Dit zorgde ervoor dat ze tussen 20 november en 2 april geen enkele wedstrijd hebben verloren. Momenteel staan ze op een 11de plaats en hebben ze evenveel punten. Komende zondag kunnen ze uitslapen, want hun laatste wedstrijd staat pas gepland op zondag 3 juni.

Susteren 5 moest even wennen aan het feit dat er rondom de dug-out geen sigarenlucht meer hing. Dennis van de Bergh nam begin dit seizoen de taken over van Boudy Postma en won gelijk zijn eerste wedstrijd met 6-2 van Armada 3. In de voorbje 17 wedstrijden werd er geen enkele keer gelijkgespeeld. Het team dat een mix is tussen ervaren rotten en pasgeboren senioren staat op een 8ste plaats en kan nog een paar plaatsjes stijgen. Komende zondag gaan ze onder de tunnel door naar de Susterse Boys, waar ze samen gaan kijken naar het eerste elftal.

Voor 't Vierde is het een zwaar seizoen. Ook dit jaar werd het kampioensfeest al vroeg in het jaar afgelast en werden hier en daar puntjes gesprokkeld. De Untappd-app is waarschijnlijk vaker gebruikt dan de Voetbal.nl-app. De laatste weken speelden ze veel wedstrijden en waren er wat blessures. Een breed blik aan spelers is opengetrokken en het niveau steeg. Mannen als Marco Wolters, René Verjans en Marcel Bonten begonnen weer te scoren, maar het lijkt te laat te zijn. Ze spelen nog 3 wedstrijden en staan gedeeld een-na-laatste, waarbij gezegd moet worden dat de laatste 2 ploegen er direct uitvliegen.

Het 3de elftal zat er ook dit jaar weer dichtbij. Er zat niet meer in dan een 2de plek achter Centrum Boys 2. Het was overigens wel een seizoen dat nu pas 14 wedstrijden heeft gespeeld en dat is jammer. Er wordt elke woensdag keihard getraind en dan is de teleurstelling bij een afgelasting zaterdagmiddag erg groot. Komende zondag staat echter nog een echt 6-punten duel op het programma. De vrienden van Walburgia 2 (met Dennis van der Zee) komen op bezoek en de winnaar wordt door de verliezer getrakteerd op een bladje bier.

Van alle seniorenteams heeft het 2de dit seizoen de mooiste prestatie neergezet. En wat was er gebeurd als het 1ste elftal niet enkele spelers nodig had? De mannen van Ger & Ton pakten vol overtuiging de eerste periodetitel en hebben lang meegestreden om de titel in de eerste klasse reserve. Er werd mooi gevoetbald en de vele toeschouwers genoten 2-wekelijks van de 'Zösterse men' op Sportpark Suëstra. Op dit moment staan ze op een 3de plek en kunnen ze nog 2de worden. Zondag mogen ze uit naar Maastricht en daarna kan de focus op de nacompetitie.

Het 1ste elftal kende een wisselvallig seizoen. Er werden 6 punten gepakt tegen hoogvlieger Wittenhorst en 4 tegen Geldrop. Daarnaast werd er slechts 1 puntje gepakt tegen laagvlieger Hoensbroek en 2 tegen De Valk. Het spel was bij vlagen goed en soms kwam het er gewoon niet uit. Met een aantal blessures en schorsingen deed trainer Jan Lauers een beroep op de jongeren mensen en deze hebben het perfect ingevuld. Voor de wedstrijd tegen Schaesberg staat Susteren op een 8ste plek en kan het nog 6de eindigen. Vandaag heeft De Limburger een prachtig artikel geschreven over Jan Lauers, die na dit seizoen stopt als hoofdtrainer. Persoonlijk succes was er ook voor Pedro Ricksen die zijn KNVB-Diploma heeft behaald en komend seizoen de mannen van Sportclub '25 zal coachen.

Gesprek laden