SC Susteren

Het Kampioenenverslag van de JO13-2

Zaterdag 8 december was voor de mannen van de JO13-2, vroegere D2, een heel belangrijke dag. Zoals het een spannend einde van een competitie betaamd hadden de jongens vorige week tijdens de uitwedstrijd tegen Groene Ster helaas een paar punten laten liggen. Vandaag moest het gebeuren!

De leiders hadden de mannen tijdens de generale repetitie van donderdagavond er al op gewezen dat we effe serieus moesten trainen als we zaterdag voor een uitzinnige menigte de drie punten wilden pakken. Kritisch, fel en nors tierden de leiders over het trainingsveld. Misschien wel meer zenuwen dan de kids. En toen wees ons een aantal spelers op een belangrijk punt, ‘we mogen toch wel plezier maken?’

Dat is precies hoe dit succesvolle najaarsseizoen verlopen is. Plezier met een aantal serieuze momenten. De puntjes op de i zetten en af en toe de touwtjes laten vieren. Naast een terechte reprimande een goeie grap plaatsen. Dit hebben de jongens prima opgepakt en samen hebben ze door enthousiasme, werklust, plezier en teamspirit geen enkele wedstrijd verloren. Als leiders werd het ons alleen moeilijk gemaakt met het opstellen van de spelers, want zowel de trainingsopkomst als de wedstrijdopkomst was optimaal.

Onze doelman Gianluca stond op de juiste momenten op de juiste plaats, had goede coaching en was altijd topgemotiveerd. Ieder tegendoelpunt was er één te veel en dan was de stemming na een gewonnen wedstrijd toch net iets minder.

Voor hem stond een verdediging als een huis. Daan en Yannick centraal, geen speld tussen te krijgen. Daan de rust zelf, Yannick in voetbaltermen de stofzuiger genoemd. Op de flanken geassisteerd door Mart, Erik en Enzo. Laatstgenoemden beide teruggekomen van een langdurige blessure, speelde weer als vanouds. Hèt geheime wapen langs de lijn. Mart de rots in de branding, 'de jong geit door ein steinse moer.'

Op het middenveld hadden we een aantal creatieve, lijnen uitzettende, balvaste, omschakelende spelers. Dean, onze vaste centrale man, aan zijn zijde geassisteerd door Levy, Qing, Wout en Milo. Ieder tegenstander verkeek zich in de capaciteiten van deze spelers. Buiten Dean was de balvaardigheid niet met een wiskundige formule aan de lengte te koppelen. Met andere woorden.... klein maar fijn. Levy, voet op bal, kijken en pass. Wout en Qing, altijd wel een actie uit de trukendoos. Milo, met de juiste combinatie vrije ruimte creërend.

In de voorhoede hadden we een mix van aanjagers en doelpuntenmachines. Marnix in de spreekwoordelijke punt, garantie voor een groot aantal doelpunten. Naast hem de pijlsnelle Sieb en de nachtmerrie voor iedere verdediging Ryan en Thijn.

Voor de trainers was het echter ook fijn dat zelfs onze rechtsbuiten in de verdediging kon spelen en onze spits als laatste man goed uit de voeten kon. Dit maakte de JO13-2 een team dat moeilijk te verslaan is.


Als afsluiting een greep uit het anekdote-archief ‘in het heetst van de strijd’.
  • ‘Es det menke nog eine keer get duit, mep ich 'm op zien gezicht’........S.
  • ‘Zei d'r det ich eine mekkelikke teagestenjer woor, höb ich m toch waal get anges loate zeen’........L.
  • ‘Weer zeen geweun de allerbeste’......Y.
  • ‘Goan dalik chillen in mien waterbed’......W
  • ‘Ich höb dich waal geheurd mer doe schjnaps mich neet’.....R
  • ‘Höbs du de dooze noch um de sjoon?’.....J
  • ‘De scheids haef de schnapper kapot’......C


Met vriendelijke groet en verheugend op het komende seizoen,

De leiders

Gesprek laden