SC Susteren

Geweldige ontwikkeling binnen trainersstaf Sportclub Susteren

Jan Lauers gaat volgend seizoen bij Sportclub Susteren verder als assistent-trainer. Jurgen de Haan (nu nog SV Someren) wordt vanaf het nieuwe voetbalseizoen de nieuwe hoofdtrainer.

Jan Lauers is bezig aan zijn eerste jaar als hoofdtrainer van 1e klasser Sportclub Susteren, een samenwerking die goed bevalt en waar club en trainer tevreden over zijn. De trainer heeft echter aangegeven om privé-redenen de rol van hoofdtrainer na dit seizoen niet meer te kunnen invullen. Graag wil hij de komende jaren wel blijven meebouwen aan de verdere ontwikkeling van de club en deze club niet verlaten.

Inmiddels heeft Sportclub Susteren Jurgen de Haan (44 jaar) aangesteld als hoofdtrainer met ingang van het seizoen 2018/2019. Jurgen neemt na dit seizoen na drie jaar afscheid als hoofdtrainer van SV Someren. Hij heeft zelf gevoetbald bij Vitesse tot het 2e elftal en heeft daarna op niveau in het amateurvoetbal gespeeld. Jurgen beschikt evenals Jan Lauers over het trainersdiploma UEFA A , is in het dagelijks leven docent aan het CIOS en verzorgt trainersopleidingen voor de KNVB.

Jan Lauers zal met ingang van het nieuwe seizoen bij Sportclub Susteren verder gaan als assistent-trainer bij het 1e elftal, beide trainers hebben al eerder samengewerkt. Sportclub Susteren beschikt door deze invulling dan over twee zeer gekwalificeerde trainers uit de top van het amateurvoetbal en hiermee zet de vereniging tevens vol in op de eerder afgesproken beleidsprioriteit op gebied van ontwikkeling en doorstroming jonge (jeugd-)spelers naar de selectie.

Er ontstaat nu meer ruimte om aandacht te geven aan de ontwikkeling van jeugdspelers en jeugdtrainers in de bovenbouw en jonge spelers uit het 2e elftal. Daar zullen de taakafspraken tussen beiden mede op gericht zijn. Beide trainers hebben hun sporen op dat gebied ook ruimschoots verdiend als trainer in de jeugdopleiding bij meerdere BVO-organisaties (als PSV, Roda JC, Fortuna Sittard, Racing Club Genk).

Sportclub Susteren is verheugd om op deze manier te bouwen aan de verdere ontwikkeling en invulling te geven aan de doorstroming van de jeugd.

Gesprek laden