SC Susteren

Geslaagde proeftraining voor het eerste meidenteam van Susteren

Vandaag hebben 10 meiden enthousiast hun eerste proeftraining op Sportpark Suëstra afgewerkt. In de kantine werden ze met een klein quizje welkom geheten op de club met vragen over de historie, het aantal leden en de verdere gang van zaken. Daarna volgde een leuke training onder leiding van Bas & Milan.

Om vanuit niets een meidenteam op te richten is best lastig. Een berichtje van een groepje meiden heeft 'het balletje doen rollen'. Met een paar afmeldingen hebben vandaag 10 meiden een proeftraining gehad, met als doel om volgend seizoen een team te vormen. Het is nog even de vraag wat voor een team dit zal worden, aangezien de geboortejaren een beetje verschillen. We zijn in nauw contact met de KNVB om te kijken naar de mogelijkheden voor een meidenelftal O17 of O19.

Hoe nu verder?
We willen echt dat dit slaagt, omdat Susteren een club is waar meiden en dames een kans moeten krijgen om met elkaar te voetballen. Het plezier op de gezichten zei veel over de wil van deze enthousiaste groep. Daarom gaan we de leeftijden in kaart brengen van alle geïnteresseerden. Van de aanwezigen is dit reeds gebeurd en dit gaan we ook doen van de meiden die niet hier waren en van meiden die zich nog niet hebben opgegeven, WANT DAT KAN NOG! Zo kunnen we nog beter in kaart brengen hoe we volgend seizoen kunnen starten. Niet alleen heeft dit betrekking op een meidenteam. Het is ook nog reëel om te denken dat er een seniorenteam komt. De geïnteresseerden hiervoor zijn ook al met meer dan 7, waardoor een 7-tal of 11-tal mogelijk doorgaat!

Er is echter 1 deadline. In juli zullen we de KNVB kenbaar moeten maken of en met welk team we gaan starten. Daarom plaatsen we nog één oproep en hopen we dat dit bericht gedeeld gaat worden. Mooi was ook dat Omroep Loes met ons meedenkt en vandaag is komen filmen ter promotie van dit initiatief.

Met de huidige groep meiden is afgesproken om een Whatsapp-groepje op te richten, om ze op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. De kans zit er ook nog in dat we nog een proeftraining inplannen om meer meiden de kans te geven of ze het leuk vinden. Voetbalervaring is niet nodig en spullen zoals kleren of schoenen kunnen hier geleend worden.

De contactpersoon hiervoor is Wilbert Smeets. Je kunt hem bereiken via mobiel of via mail (06 4213 4600 of smeetswml@gmail.com).

Gesprek laden