SC Susteren

Geflatteerde eindstand tegen SNA1 Montfort

Het was bar en boos voor het vierde elftal van Susteren die vorige week nog voortreffelijk met 6-0 wist te winnen in de laatste bekerduel. Helaas kon Susteren deze lijn niet doortrekken. Dit had alles te maken met allerlei tegenslagen die Susteren zondagmorgen half 12 te verwerken kreeg. Zo was niet alleen het weer zeer slecht te noemen. Ook het natte kunstgrasveld en de scheidsrechter werkte niet mee aan een mooie voetbalwedstrijd.

Het vierde had in de eerste helft vooral moeite om de bal onder controle te krijgen op het kunstgrasveld van SNA. In de stromende regen gleed en stuiterde de bal alle kanten op. De thuisploeg kwam het eerste kwartier sterker uit de voeten. Echter waren er aanvallen die door de grensrechter terecht werden afgevlagd maar daar wou de scheidsrechter niets van weten. Na drie keren geen gehoor te geven aan de grensrechter was de druppel voor de spelers van Susteren en vroegen zich af of deze wedstrijd wel eerlijk gefloten ging worden. Het spel werd hierdoor harder maar werkte niet in het voordeel van Susteren. Onschuldige duels werden al snel ten voordeel van de thuisploeg gefloten en van kritiek moest de scheids het ook niet van hebben. SNA kwam dan ook op een 1-0 voorsprong na miscommunicatie op het middenveld tussen Koen Engelen en René Verjans. De bal kon door de thuisploeg onderschept worden en met een snelle uitbraak langs doelman Manuel van der Linden geschoven worden.

Met deze tussenstand ging Susteren de rust in. De frustratie onder de spelers maar ook de trainer Erik Derhaag was merkbaar in het kleedlokaal.


In de tweede helft viel de regen met bakken uit de hemel. Toch kwam Susteren beter uit de startblokken dan in de eerste helft. Er werd met druk naar voren gevoetbald maar daardoor had de thuisploeg in de counter alle ruimte om er snel uit te komen. Daar maakte ze effectief gebruik van want na 10minuten in de tweede helft kwam SNA op een 2-0 voorsprong. Niet veel later viel de 3-0 en kon ook de verdediging van Susteren niet voorkomen deze aanvallen te keren. Keeper Manuel van der Linden zorgde nog voor aantal goede reddingen maar dat mocht helaas niet baten. SNA zorgde hierna drie keren op dezelfde wijze te scoren, door op snelheid langs de flanken de vrije man te zoeken die hierna de bal in de hoek van het doel wist te plaatsen.

Geen goede start voor het vierde elftal van Susteren en dat had onder andere te maken met factoren waar Susteren geen invloed op kon uitoefenen. Wellicht valt aankomende zondag alles beter op z'n plaats. Dan neemt Susteren het thuis op tegen het vierde elftal van Linne.

Gesprek laden