SC Susteren

FC RIA 2 met de hakken over de sloot in boeiende wedstrijd tegen SC Susteren 4

Het zou een enerverende wedstrijd worden tussen Nieuwstadt en Susteren. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar na 90 minuten voetballen waren het de jongens van FC RIA die met de drie punten naar huis gingen.

Voordat de mannen van Susteren naar veld 3 mochten voor de aftrap moesten de spelers en staf eerst op het hoofdveld aantreden voor de jaarlijkse teamfoto. In het nieuw trainingstenue stond het 4de van Susteren er op als ware profs. Nadat de foto’s geschoten waren was het klokslag 11:00 tijd om af te trappen op het kunstgras van sportpark Suestra onder leiding van scheidsrechter Rob Bakkes.
De uitploeg begon goed aan de wedstrijd en waren het meest dreigend. Na ongeveer 20minuten spelen mocht FC RIA aantreden voor een vrije trap op een gevaarlijke plek net buiten de 16 meter. Doelman Jorg van de Vin die de geblesseerde Manuel van der Linden verving was nog bezig met het neerzette van de muur toen de vrije trap snel werd genomen en langs de muur in het doel verdween. Doelman Jorg protesteerde maar de gaol werd goedgekeurd. FC RIA bleef druk zette en kwam op een 0-2 voorsprong doordat een strakke voorzet vanaf de linker kant op de 11 meter werd binnengeschoten doordat de aanvaller goed voor z’n man kwam.

Susteren ging de rust in met een achterstand van 2 doelpunten. In de tweede helft groeide Susteren beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer door Freek Postma die deze wedstrijd het team aanvallend versterkte. Een diepe bal vanuit de rechterkant van Marcel Bonten ging net over de centrale verdediger heen en kwam precies in de voeten van Freek Postma terecht, die de bal magistraal uit de lucht onderkant lat het doel in wist te schieten. Dit gaf de thuisploeg moed maar een hoge bal in de 16 meter van Susteren werd door de keeper losgelaten en onderschept waardoor RIA deze fout wist af te straffen. De spits botste tijdens dit duel met de keeper die hierna geblesseerd het veld heeft moeten verlaten. Het was Marcel die het keeperstenue en handschoenen van Jorg aantrok en het doel voor de rest van de wedstrijd mocht verdedigen.
De thuisploeg bleef op zoek naar mogelijkheden om terug te komen. Die mogelijkheid kwam er doordat Guus Bisschops in de 16 meter van achter werd neergehaald en Susteren een penalty kreeg toegewezen. Het was wederom Freek Postma die voor zijn tweede treffer mocht tekenen.
Na de 2-3 was het RIA die de voorsprong weer uitbouwde. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Marcel nog van richting veranderd maar belande in een duel met Brandon Emmanuel met geluk in de voeten van een van de aanvallers van FC RIA die hierna in open doel kon schieten. Na de 2-4 besliste de club uit Nieuwstadt de wedstrijd door verassend van afstand de bal over doelman Marcel in de verre hoek te schieten.
Ook Robin Pustjens die de laatste minuten als aanvaller naar voren mocht kreeg een grote kans maar schoot de bal naast. Echter kwam Susteren nog verassend terug in de wedstrijd doordat FC RIA met 10 man kwam te staan. Na een te korte terugspeelbal die werd onderschept door Freek Postma en hieruit scoorde terwijl hij de keeper licht raakte, richtte de keeper zijn ongenoegen af op de doelpuntenmaker en op de grond duwde. De tijd tikte door en niemand minder dan wederom Freek Postma tekende voor zijn vierde doelpunt met zijn hoofd. Helaas was de tijd hierna verstreken waardoor de mannen uit Nieuwstadt er met de drie punten vandoor gingen.

Man of the Match aan de kant van Susteren Freek Postma. Helaas geen overwinning voor Susteren maar heeft wel karakter getoond in een lastig duel. Volgende week wederom een boeiende wedstrijd op het programma. Dan staat de nummer 2 Slekker Boys op het programma.

Gesprek laden