SC Susteren

Efficiënte s.v. Laar 5 klopt Susteren 5 in gelijk opgaand duel.

Dat het een lastig duel ging worden wisten de mannen van het vijfde van Susteren. Het vijfde elftal van s.v. Laar stond bovenaan de ranglijst met 5 wedstrijden gespeeld en 12 punten.
Met een ruime selectie van maar liefst 16 man sterk begon Susteren aan de thuiswedstrijd tegen de koploper.

Susteren speelde een aardige pot tegen de mannen in het oranje. Bij vlagen zelfs met goed combinatiespel. Het was daarom dik verdiend dat Susteren op voorsprong kwam. Na een prima voorzet van Delano Trajdos langs de lijn werd Wieb Leenders diep gestuurd. De bal kwam perfect in de loop mee waarna Wieb de keeper mooi wist te passeren en de bal koeltjes in het doel wist te werken. (1-0) Susteren creëerde nog een aantal goede kansen. Zo kreeg Marcel Bonten een grote kans nadat Wieb een voorzet in de 16 knap voor het doel wist terug te koppen. De bal kwam voor de voeten van Marcel terecht maar schoot recht op de keeper die de bal wist te blokken.

Laar had niet veel kansen gecreëerd maar kwam toch op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de linker kant kwam precies goed voor de opkomende man die vrij in de 16 meter de bal op prachtige wijze in een keer over Manuel van der Linden wist te wippen. (1-1) Susteren probeerde hierna terug op voorsprong te komen door een van de spelers door te schuiven naar het middenveld. Dit pakte echter verkeerd uit want Laar kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel door de ruimte aan de rechter kant. Na enkele gevaarlijke aanvallen wist Laar op voorsprong te komen. Via de rechter kant kreeg de speler van Laar alle ruimte om richting doel te lopen en schoot de bal in de korte hoek in het net. (1-2)

Met een achterstand werd er de rust ingegaan. In de rust bekritiseerde trainer Erik Derhaag de beslissing van de spelers om een man door te schuiven. In de tweede helft werd de opstelling teruggezet en mocht Susteren op jacht gaan naar de gelijkmaker.
De tweede helft was een gelijkgaand gevecht tussen beide teams. Met nog 20 minuten op de klok werd er aanvallend gewisseld en was het alles of niets. Susteren creëerde aantal gevaarlijke mogelijkheden. Zo schoot René Verjans twee keren rakelings langs het doel. Het kostte Susteren veel inspanning en dat ging weer ten koste van de nauwkeurigheid van inspelen. In de laatste 10 minuten scoorde Laar twee keren in een snelle counter nadat Susteren de bal verloor in de opbouw.

s.v. Laar wint de strijd door slim de fouten van Susteren effectief af te straffen. Een leermoment voor de volgende wedstrijd. Het derde van FC Maasgouw die ook hoog in de ranglijst staan, is de volgende tegenstander. Om 11:30 wordt er afgetrapt op Sportpark ter Koel in Thorn.

Gesprek laden