SC Susteren

Dit is de stand van de seniorenteams voor de laatste bekerwedstrijd

Aankomend weekend vinden de laatste bekerwedstrijden plaats. Hoog tijd om de balans op te maken van SCS 1, 2, 5 & 6! Allereerst het programma:

  • Geusselt Sport 1 - Sportclub Susteren 1 | 14.30
  • Sittard 2 - Sportclub Susteren 2 | 12.00
  • Sportclub Susteren 5 - BSV/Limburgia 3 | 11.00
  • Sportclub Susteren 6 - MBC '13 3 | 10.00

Zestere

In groep 04-092 strijden EVV 3, MBC 3, Born 4 & onze mannen van 't Zesde om één ticket in de knock-outfase van de beker. Met een aantal nieuwe speler begon het seizoen enkele weken vóór de eerste bekerwedstrijd. Thuis tegen EVV 3. Wat een affiche. De mannen van Midden-Limburg waren echter volledig op elkaar ingespeeld en prikte door het tactische plan van coach Frits Leurs. Het resulteerde in een 2-5 nederlaag op eigen veld.

Voor de 2de wedstrijd gingen de mannen naar die andere 'groen-witte' uit Born. In een aantrekkelijk duel werd een puntje uit het vuur gesleept door maar liefst 5x te scoren. Omdat EVV van MBC won, is de knock-out fase buiten bereik. Maar we hebben ons laten vertellen dat ze de competitie hoger hebben zitten.

SCS 5

Het 4de van vorig jaar is het vijfde geworden en dus weten we dat ze de beker hoog hebben zitten. De oplettende toeschouwer heeft tijdens trainingen al kunnen zien dat verdedigen de hoogste prioriteit heeft. In de eerste wedstrijd werden slechts 3 treffers geïncasseerd, maar werd er wel 7x gescoord. Een mooi start van het seizoen, thuis tegen Centrum Boys 3. Na de 0-1 overwinning in Urmondia tegen het 2de elftal, mogen ze zondag aantreden voor de poulewinst. Lees hier het verslag van die wedstrijden. Succes!

Tweede elftal

In de poule van het tweede elftal wonnen de mannen van Ger & Ton hun eerste wedstrijd uit bij Born. Met 1-4 liepen onze groen-witte van het veld en waarschijnlijk heeft dat ervoor gezorgd dat ze zich hebben teruggetrokken in de beker. In de stand is in elk geval geen Born 2 meer te vinden en dus is de wedstrijd 'niet gespeeld'.

Gelukkig werd thuis tegen SVE ook gewonnen en dus heeft het tweede elftal alles zelf in de hand. Met 4-0 waren ze veel te sterk, maar was het voornaamste dat iedereen heel het veld verliet. Zondag spelen de cupfighters voor de poule-winst om 12.00 bij 'DE KRAAIEN' in Sittard.

De hoofdmacht

Na enkele oefenpotjes mocht ook het eerste beginnen aan het bekeravontuur. De eerste wedstrijd werd thuis gespeeld tegen Valkenswaard. Geheel tegen de verhoudingen in scoorde de uitploeg uit de rebound op slag van rust. Na de pauze stelde Susteren orde op zaken en maakte er 2-1 van. Het was dan ook zuur dat een van richting veranderde bal via de onderkant lat een overwinning in de weg stond.

De 2de wedstrijd begon Susteren met een piepjong elftal in Eindhoven tegen Brabantia. Het was dat routinier Thomas Sevriens op het veld stond, anders had de gemiddelde leeftijd op 21 gelegen. De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op, waardoor het 0-0 was. Toen coach Ernie Brandts terug kwam van zijn verlies met FC Eindhoven, creëerde zijn ploeg de betere kansen. In de 60ste minuut werd het daardoor 1-0 en vlak voor tijd liep de thuisploeg verdiend uit naar 2-0 en 3-0.

Aangezien er in deze poule 2 ploegen doorgaan, kan Susteren bij winst op Geusselt Sport (mits Valkenswaard niet wint van Brabantia) ook doorgaan in de beker.Gesprek laden