SC Susteren

Arbitrage maakt het Susteren lastig in Nieuwstadt

Op een mooie zonnige warme zondagmorgen was het tweede elftal van FC RIA uit Nieuwstadt de tegenstander van Susteren 4. De nummer drie van de competitie was in de eerste wedstrijd in de slotfase Susteren de baas. Toen werd het 4-5 in het voordeel van de jongens uit Nieuwstadt.


De thuisploeg was in de eerste helft het team met het meeste balbezit en creëerde aantal snelle aanvallen. De defensie van Susteren stond goed opgesteld waardoor RIA niet verder kwam dan aantal schoten van afstand die gemakkelijk door Manuel van der Linden gepakt konden worden. Na een kwartier spelen kwam Susteren er dan ook aantal keren goed uit en creëerde wat kansen maar de stand bleef ongewijzigd tot aan de rust.

In de tweede helft kwam Susteren langzaam aan zeker beter in het spel en speelde met wat meer dreiging naar voren. In de 50ste minuut mocht Brandon Emmanuel aantreden voor een vrije trap aan de linker kant. Deze nam hij voortreffelijk, want de bal vloog van grote afstand over de keeper in het doel. Toch kon Susteren niet lang van de voorsprong genieten want nog geen 5 minuten later maakte de thuisploeg de gelijkmaker. Een voorzet vanaf de zijlijn werd bij de tweede paal binnengetikt. Hierna kreeg Susteren het zwaar. Niet zozeer door de tegenstander maar door beslissingen van de scheidsrechter. Zo werd een doelpunt van Wieb Leenders afgekeurd wegens een handsbal en werd ook Wieb binnen de 16 meter neergehaald nadat hij vrij op doel kon sprinten. Een 100% strafschop werd dus onterecht weggewuifd. Tevens werden overtredingen van de thuisploeg gemakkelijk door de vingers gezien waarbij de overtredingen aan de kant van Susteren wel werden bestraft. Dit alles resulteerde natuurlijk tot frustratie bij de spelers. Met nog 10 minuten op de klok kon ook Camiel Jongen na een gemakkelijk gegeven overtreding zijn mening over de beslissingen van de scheids niet onder banken of stoelen vegen en moest het veld verlaten. Zelfs met een man minder was Susteren nog twee keer gevaarlijk maar de scheids vond het met nog 5 minuten op de klok mooi geweest.

De jongens kijken met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Misschien had er meer in gezeten maar Susteren 4 blijft nog altijd ongeslagen na de winterstop. Volgende week wacht thuis de Slekker Boys die stevig de tweede plaats verdedigen.

Gesprek laden