SC Susteren

Winst in laatste wedstrijd voor de Winterstop

Home > Media > Nieuws > Winst in laatste wedstrijd voor de Winterstop

Susteren 4 heeft in zijn laatste wedstrijd voor de winterstop 3 punten binnen weten te slepen. Thuis werd Slekkerboys met 4-2 verslagen.

Op het kunstgras werd om 12 uur begonnen aan de wedstrijd. Susteren kampte met een fitte selectie. Met 16 man sterk werd er begonnen aan de wedstrijd en dus zaten er 5 man op de bank. Susteren begon met Wieb Leenders en Rik Vrehen in de aanval. Susteren liet de bal rustig rondgaan maar gevaarlijk dicht bij het doel van Slekkerboys kwam de thuisclub de eerste 10minuten niet. Susteren kwam akelig goed weg want Joey Köhlen van de Slekkerboys miste maar liefst twee keer voor open doel om de gasten op voorsprong te schieten. Gelukkig wist Susteren wel het net te vinden. Uit een mooie aanval wist Wieb Leenders de scoren te openen. Zo stond het na 20minuten 1-0 voor de thuisclub. Susteren kwam hierna beter in de wedstrijd en na een half uur spelen werden de 5 wisselspelers ingebracht.

Er kwam wat meer snelheid in het spel bij de thuisploeg. Susteren werd gevaarlijk door op snelheid langs de flanken op te rukken en zo de bal in de 16 te leggen. Guus Bisschops wist de verdediging mooi te passeren maar lukte hem niet om in een positie te komen om op doel te schieten. Er werd besloten om de paas op Wilbert Smeets te geven die hierna Jorg wist te bereiken die wel juist stond om de bal binnen te trappen. 2-0.

In de tweede helft wist Slekkerboys de voorsprong van Susteren met 1 doelpunt verschil te verkleinen naar 2-1. Hierna werden de bezoekers wat gevaarlijker maar Wieb Leenders wist gelukkig toch weer de voorsprong te vergroten. Een mooie voorzet langs de flank van Marcel Bonten wist Wieb Leenders te bereiken en zo kon hij zijn tweede achter zijn naam schrijven. Alweer wisten de jongens van de Slek de scoren te verkleinen en maakte Susteren het zichzelf even lastig. Alweer mistte Joey Köhlen een enorme kans voor het doel van Susteren en kon zo zelfs de stand gelijk trekken. Hierna kregen Marcel Bonten en ook Brandon Emanuel paar flinke kansen in de tweede helft om te scoren. Vooral Marcel die op snelheid en met mooie acties langs de lijn enkele keren gevaarlijk was wist dan toch met paar minuten voor tijd de eindscore op 4-2 te zetten. In een lange sprint werd de keeper van de uitploeg gepasseerd en kon Marcel de bal in de korte hoek schuiven.

Susteren schuift na deze winst 1 plaats omhoog en pakt hiermee de vijfde plaats na 8 wedstrijden. De jongens van het vierde mogen genieten van de winterstop want volgende week staat het jaarlijkse Bierkienen op het programma bij Alois en daarom wordt er ook niet gevoetbald. De eerst volgende wedstrijd staat geplanned op 5 februari. Dan komen de jongens uit Born op bezoek in Susteren

Gesprek laden
Gesprek laden