SC Susteren

Veritas 4 geeft Susteren 4 voetballes

Zondag 10 september stond het tweede bekerduel op het programma voor het vierde elftal. De oude club van Jorg van de Vin “Veritas” uit Neeritter was de tegenstander. Susteren wist niet wat men kon verwachten aangezien Veritas 1-1 gelijk speelde in het eerste duel tegen MBC uit Maasbracht, dat vorig seizoen in het rechter rijtje eindigde in de competitie.

Om 11:00 werd er afgetrapt en met nog geen minuut op de klok kreeg de thuisploeg de eerste kans om de scoren te openen maar de aanval ging over het doel van Manuel van der Linden. Susteren kwam nauwelijks aan de bal en Veritas speelde Susteren helemaal zoek. Het was wachten op de openingstreffer voor de thuisploeg en die kwam er na ongeveer 10 minuten voetballen. De ervaren spelers van de thuisploeg lieten de bal makkelijk rondgaan en bleven continue de aanval zoeken. Susteren wist geen raad met het spel van de club spelend in het oranje en wit.

Toch kreeg Susteren in de eerste helft maar liefst één grote kans om iets terug te doen maar toen stond de teller al op 3 voor de thuisploeg. Een diepe bal op René Verjans werd strak over de grond richting Marcel Bonten gegeven die op doel kon schieten. De keeper was er op tijd bij om het doel te verkleinen en stopte het schot. 3-0 bleef de stand.


In de rust wisten de jongens dat er niet veel te halen viel in Neeritter en daarom werd er gekozen om de tweede helft met een extra middenvelder te spelen. Met Marcel als enige spits werd Brandon Emmanuel teruggeschoven en kreeg Wilbert Smeets de instructies van trainer Wim Pustjens om de nummer 10 uit te schakelen. Veritas bleef ook in de tweede helft heer en meester maar Susteren kreeg het niet voor elkaar om het doel van de keeper in de tweede helft schoon te houden. Veritas wist nog twee keer te scoren.

Toch wist Susteren tegen alle verwachtingen in een keer te scoren. Een afvallende bal vanuit een corner werd door René Verjans benut en pegelde de bal in het net van de thuisploeg.


Met 5-1 op de scorebord werd Susteren naar huis gestuurd. Veritas was gewoon een maat te groot voor de jongens van het vierde. Toch heeft Susteren nog kans om de volgende ronde te bereiken, maar dan zal er volgende week uit gewonnen moeten worden van MBC’13 uit Maasbracht.

Gesprek laden