SC Susteren

Susterentrein dendert voort na overwinning op SV Someren

Home > Media > Nieuws > Susterentrein dendert voort na overwinning op SV Someren

Aan de uitslagen van de laatste weken is duidelijk af te meten dat Susteren 1 in goeden doen is. Monsterscores van 7-1 en 10-2 werden tevoorschijn getoverd alsof het niks is en vorige week nog werd de bekroning op een mooie 2e periode gezet met een weliswaar benauwde maar verdiende 1-2 overwinning bij SSS’18 uit Overloon, waardoor de periodetitel een feit werd. Chapeau.

Na dit mooie resultaat was het afwachten of het succes de heren niet naar het hoofd was gestegen. In Someren wachtte gisteren onder een heerlijk voorjaarszonnetje een gemotiveerde en goed voetballende tegenstander die de punten nog heel hard nodig heeft. Susteren begon ietwat onrustig aan deze pot en het was dan ook Someren dat het heft in handen nam en flink druk zette op het doel van de ook gisteren weer uitstekend keepende Joshua Cleber. Enkele minuten na de aftrap was hem echter een schot van dichtbij van een Somerenaanvaller die de bal in een kluts voor zijn voeten kreeg ook te machtig. In eerste instantie wist hij het schot nog wel met een katachtige reactie te keren maar de terugspringende bal kon vrij gemakkelijk door een andere Somerenspeler van dichtbij in het lege doel worden getikt. Dat leek een erg snelle tegenslag, maar gelukkig had de goed leidende scheidsrechter Ploegstra geconstateerd dat deze speler dit deed vanuit buitenspelpositie, waardoor tot opluchting van de gehele Susterenaanhang dit doelpunt dus werd geannuleerd. Gelukkig werd Susteren hierdoor snel wakker geschud en werden de mouwen opgestroopt om zelf gevaar te gaan stichten voor het vijandelijk doel.

De eerste de beste goede aanval had al meteen succes toen een lange hoge bal op Nick Meuwissen op de van hem bekende wijze perfect schuin voor het doel werd gekopt, waardoor Kevin Hoffmans in staat werd gesteld met een harde en bekeken schuiver in de verre hoek de 0-1 voorsprong op het scorebord te brengen.

Een kleine tegenslag vormde vervolgens het feit dat aanvoerder Thomas Sevriens al erg vroeg in de wedstrijd min of meer uit voorzorg het speelveld had moeten verlaten met een vervelende knieblessure. Hij werd echter uitstekend vervangen door Guido Beursgens, die op rechtsachter de plek van Wessel Ronckers innam, die vervolgens op zijn beurt op de positie van Thomas ging spelen.

Na deze mooie openingstreffer golfde het spel heen en weer waarbij er voor beide partijen af en toe kansjes ontstonden, totdat de Somerenkeeper een hoge bal niet onder controle kreeg en opnieuw Kevin Hoffmans er als de kippen bij was om de bal in het net te deponeren. 0-2 en Susteren leek wederom op rozen te zitten. Someren dacht daar echter anders over en drong opnieuw stevig aan. Goed keeperswerk van Joshua en attent verdedigen van de Susterenverdediging zorgden er echter voor dat deze 0-2 ook als ruststand kon worden opgetekend.

Direct na rust was Susteren blijkbaar nog niet helemaal wakker want een hoge voorzet kon mooi door een geheel vrijstaande Somerenaanvaller worden ingekopt. Helaas voor de thuisclub en tot geluk van Susteren belandde het leer echter tegen de paal waardoor de snelle aansluitingstreffer gelukkig achterwege bleef. Niet lang daarna bracht een foute terugspeelbal Someren opnieuw in stelling maar een attente Joshua wist dit gevaar prima te keren. Enkele minuten later liet Susteren zien hoe het wel moest via een perfecte counter die uiteindelijk door niemand minder dan centrale verdediger Bas Koolen perfect werd afgerond.

Uiteraard was dit in feite de genadeklap voor Someren, dat echter toch niet opgaf. Met name schaduwspits Salim Zeroual bleek een echte handenbinder die zowel de Susterenverdediging als doelman Joshua diverse malen tot ingrijpen dwong. Vlak voor tijd slaagde hij er bovendien in nog de verdiende eretreffer voor Someren te produceren, maar niet voordat eerst de hardwerkende en gevaarlijke Kevin Hoffmans op sublieme wijze met een wereldgoal de 0-4 op het scorebord had weten te brengen. Vlak voor de middellijn had hij vanuit zijn ooghoeken gezien dat de Somerendoelman niet voor de eerste keer weer ruim voor zijn doel stond opgesteld. Toen hij de bal in een snelle aanval vlak voor de middellijn kreeg aangespeeld aarzelde hij dan ook niet lang en in een beweging deponeerde hij het leder in een prachtige boog in een keer in het lege doel. Een beauty.

Zoals gezegd kwam het einde van de wedstrijd uiteindelijk met een mooie 1-4 overwinning waardoor Susteren zich definitief op de 2e plek op de ranglijst nestelde. Een ongekende weelde. Maar zeker een verdienste van de huidige groep als geheel en uiteraard de begeleiding en trainersstaf. Complimenten en ga vooral zo door. Wie weet waar dit nog kan eindigen. In elk geval succes komende zondag tegen het voor Susteren altijd lastige Bekkerveld.

Gesprek laden
Gesprek laden