SC Susteren

Susteren wint voor het eerst van Fortuna Sittard

Home > Media > Nieuws > Susteren wint voor het eerst van Fortuna Sittard

Op een koude dinsdagavond op Sportpark Suëstra is het Susteren voor het eerst in de historie gelukt om te winnen van Fortuna Sittard.

De formatie van Jean Maas was compleet en gebrand op een goede wedstrijd. Afgelopen zondag werd weliswaar met 0-2 gewonnen van Minor, maar voetballend gezien kan het nog stukken beter. Een mooie gelegenheid dus om tegen een snelle ploeg te spelen die momenteel 17de staat in de Jupiler League. Met Seb Stams als pupil van de week stond de grootste Fortuna-Fan langs de kant en hij zag dat zijn zoon de keeper passeerde en het doel trof.

Vanaf het begin van de wedstrijd konden de 250 man publiek genieten van snel voetballend spel. Fortuna liet Susteren opbouwen en dit resulteerde in enkele mooie aanvallen. Het eerste doelpunt viel in de 10de minuut toen spits Nick Meeuwissen randje 16 de bal over de keeper heen kopte. Veel vreugde in en buiten het veld.

In de 35ste minuut scoorde Fortuna de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap werd snoeihard binnengekopt door Djibril Dianessy. Niet veel later pakt Susteren wederom de voorsprong. Stan Rullenraad schoot de bal hard op doel en de keeper kon niets anders dan de bal voor zich uit boksen. De oplettende Kevin Hoffmans was er als de kippen bij om de uitgelezen kans te verzilveren en daarmee wederom de voorsprong te pakken. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Fortuna toch weer langszij door een bal die zeer gelukkig in de voeten viel bij Emrah Bassan.

Susteren wisselde een aantal spelers in de rust en de jeugd kreeg kansen. A-speler Sven Vergoossen stond in de basis en Raoul Jeurissen viel verdienstelijk in! Ook Fortuna had gewisseld, waardoor er een bijna compleet nieuw team op het veld stond. Verdedigend stond het goed bij Susteren en in de counter was het af en toe gevaarlijk. Fortuna was 2x dichtbij een treffer, maar de paal bood redding.

In de 85ste minuut was het Guido (die eerder in de wedstrijd een gruwelijke panna uitdeelde) die met een actie 3 man het bos in stuurde en Stan langs de zijlijn dirigeerde. Boyd Stoffels zakte op het juiste moment uit en verschalkte de keeper, waardoor Susteren voor de 3de keer op voorsprong kwam.

Gevaarlijk werd het daarna niet meer en dus wist Susteren voor de eerste keer in haar bestaan te winnen van Fortuna Sittard. Een mooie pot die perspectief biedt voor het duel met Volharding aankomende zondag. Daar heeft Susteren nog een appeltje mee te schillen...! Etiënne Zeegers heeft een paar mooie foto's geschoten.
Gesprek laden
Gesprek laden