SC Susteren

Susteren wint van Geldrop met DUBBELE cijfers

Home > Media > Nieuws > Susteren wint van Geldrop met DUBBELE cijfers

5 Minuten na het eerste fluitsignaal leek het in niets erop dat dit een makkelijke middag zou worden voor Susteren. Sterker nog, Susteren keek al tegen een 0-1 achterstand aan. De linksbuiten pakte een afgeslagen voorzet op, kapte zich knap vrij en vond het hoofd van de vrijstaande Jansen.

Geldrop zette hoog druk en probeerde Susteren het voetballen onmogelijk te maken, in de 10e minuut werd er echter knap onder de druk uitgevoetbald en werd Hoffmans vrij voor de keeper gezet. Hoffmans passeerde de keeper en werd onreglementair naar de grond gebracht, de scheidsrechter ging meteen naar zijn broekzak, rode kaart en vrije trap net buiten de 16.

Met een mannetje meer deed Susteren aan klantenbinding, waar de vrije trap nog niet werd benut was het enkele minuten later wel raak. Met een mooie tegendraadse kopbal knikte Nick Meeuwissen zijn eerste van de middag binnen, 1-1.

Niet lang hierna was het routinier Timmermans die beheerst de 2-1 binnen werkte. Bart Dings, de laatste weken toch al uitstekend in vorm, maakte aan alle nog overgebleven hoop bij Geldrop rigoureus een einde door de eerste hattrick in zijn carriere te maken. Hij reageerde attent in de 5 meter 3-1, maakte met een bekeken schuiver er 4-1 van en tekende vlak voor het rustsignaal ook nog voor de 6-1. In de tussentijd liet ook Meeuwissen zijn tweede treffer van de middag noteren.

Na de rust zagen we een teruggetrokken Geldrop dat met een man minder de schade nog zoveel mogelijk probeerde te beperken en Susteren dat op jacht ging naar de ‘10’. Uit een corner van Timmermans was het echter al weer snel Nick Meeuwissen die met het hoofd voor de 7-1 tekende.

Susteren werd even slordiger en bij Geldrop voorin bleef Nick Kuylaars lastig voor onze verdediging. Hij zette Werts vrij voor, de verder weer uitstekend keepende, Cleber en maakte de stand voor Geldrop weer wat dragelijker, 7-2.

Nu was het de tijd aan Kevin Hoffmans die de mooiste treffer van de middag produceerde. Een voorzet van Raoul Jeurissen werd van de rand 16 snoeihard door Hoffmans in de kruising gevolleerd.
Hierdoor had Hoffmans zoveel zelfvertrouwen getankt dat hij ook de 9-2 maakte middels een stift die in de driehoek belandde.

Het slotakkoord was voor Nick Meeuwissen die koelbloedig de felbegeerde 10-2 binnen knalde.

Susteren staat nu bovenaan in de tweede periode en kan deze op zondag 5 maart tegen SSS’18 in de wacht slepen!

Gesprek laden
Gesprek laden