SC Susteren

Susteren wint van De Valk en maakt zich op voor de nacompetitie

Home > Media > Nieuws > Susteren wint van De Valk en maakt zich op voor de nacompetitie

Naast de GP in Spanje, de kampioenschapsstrijd tussen Feyenoord & Ajax, de eerste echte bergetappe in de Giro en naast Moederdag speelde SCS 1 gisteren de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Valkenswaard. Daar waar De Valk in Susteren met 0-1 wist te winnen, was het deze keer omgedraaid. Boyd Stoffels was de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor beide ploegen stond er nog iets op het spel. De Valk kon de nacompetitie ontlopen en Susteren kon bij winst nog hopen op een 2de plek in de competitie. Met Maxime Walstra en Sven Vergoossen in de basis startte Susteren de wedstrijd. Het begin was duidelijk voor Susteren. Het vele balbezit leidde echter niet tot grote kansen. De grootste was toen Boyd zich vrijspeelde en de bal hard voor gaf. Kevin Hoffmans kwam echter net te laat en zo stond het na 30 minuten nog 0-0. De grensrechter had daar ook zijn aandeel in, want enige keren stak de heer zijn vlag in de lucht, terwijl er niet vele aan de hand leek. Dit deed hij ook in de 40ste minuut, maar de scheidsrechter liet doorspelen en Boyd Stoffels maakte zo de 0-1. Een terechte ruststand.

Na de pauze was Susteren wat minder. Veel op het oog gevaarlijk lijkende kansen, werden slecht uitgespeeld en De Valk werd gevaarlijker. Door lengte in de ploeg te brengen, werd het erg gevaarlijk en kopte de stormram zelfs tegen de paal! In een counter kon Boyd Stoffels met de mee opgelopen Maik Storken het klusje klaren, maar de keeper ontfutselde de te zacht ingespeeld pass van Boyd. Enkele minuten later floot de scheids voor het laatst en pakte Susteren de laatste 3 punten.

Omdat Wittenhorst met 3-2 verloor van Schaesberg is Susteren met 48 punten op een historische 2de plek geëindigd in de Eerste Klasse D. Nacompetitie was door de periode al behaald en na gisteren is ook het schema bekend!

Donderdag 18 mei:
Wateringen 19:00: Velo 1 - Sportclub Susteren 1

Zondag 21 mei:
Susteren 14:30: Sportclub Susteren 1 - DESO 1

Donderdag 25 mei:
Susteren 14:30: Sportclub Susteren 1 - GRC Groningen 1


We wensen de mannen veel succes en hopen op een deel mensen langs de kant om de jongens te steunen!

Gesprek laden
Gesprek laden