SC Susteren

Susteren speelt gelijk tegen koploper Meerssen!

Home > Media > Nieuws > Susteren speelt gelijk tegen koploper Meerssen!

Verslag van Dagblad de Limburg 03-04-2017 door Ton Reijnaerts

SV Meerssen leek gisteren een reuzestap te zetten richting Kampioenschap, maar drie minuten in blessuretijd kwam Sportclub Susteren toch nog langszij: 1-1.

Met gebalde vuisten rende doelpuntenmaker Boyd Stoffels naar de groenwitte aanhang. Door zijn treffer bleven de titelkansen onverwacht toch nog in leven. Kevin Hoffmans, kreeg van die feestvreugde amper iets mee. De Susteren-aanvoerder die de gelijkmaker voorbereidde, lag achter de achterlijn te kermen van de niet te stoppen kramp in zijn kuit. Het illustreerde de inzet waarmee Susteren toch nog de wonderlijke wending realiseerde.

Maar het typeerde tegelijk ook de overmacht van Meerssen. „Meerssen traint drie keer per week en is conditioneel en fysiek verder dan mijn team”, erkende Susteren-trainer Jean Maas. Bij de Meerssen-aanhang, die in de topper lange tijd hardop dacht aan het koud zetten van de champagne, borrelde na afloop de nervositeit en het doemdenken op. Na vijf jaar in de eerste klasse hunkeren ze in Meerssen naar een kampioenschap. Tini Ruijs, de ervaren oefenmeester van Meerssen, probeerde ook gisteren de druk van de aanhang buiten de kleedkamer te houden. „Ik vind het belachelijk als mensen nu al over het kampioenschap beginnen. Er zijn de laatste vijf duels nog vijftien punten te verdelen en de krachtsverschillen zijn zeer gering. Vandaag bleek weer eens hoe gemakkelijk je in deze klasse punten kunt verspelen.” Ruijs verhulde ook zijn teleurstelling over het eindresultaat niet. „We verzuimen het duel te beslissen en geven de zege na één lange bal knullig weg.” Woorden zonder overdrijving.

De thuisploeg was Susteren voor de derde keer dit seizoen duidelijk de baas. De pover spelende gasten bleven slechts in leven bij de gratie van geluk (paal, bal van de doellijn) en scheidsrechter Tim Voncken, die Meerssen kort voor rust een loepzuivere strafschop onthield. Mogelijk durfde de arbiter een tweede strafschop niet aan, na de commotie die ontstond nadat hij de eerste keer naar de stip wees. Trainer Jean Maas bleef er woedend over. „Er was geen enkele intentie om de bal met de hand te spelen en er was geen tegenstander in de buurt. Die jonge scheidsrechter voelde het gewoon niet aan. Hij moet zijn oor maar eens te luister leggen bij John Janssen.” Scheidsrechterbegeleider Janssen was duidelijk over de curieuze carambole, waarmee verdediger Stan Ruitenraad de bal via zijn voet tussen arm en bovenlichaam manoeuvreerde. „Volgens de regels hands en 100 procent strafschop. Maar ik begrijp ook de ergernis. De KNVB had deze regel gewoon nooit moeten invoeren.”

------

Toevoeging van de redactie in Susteren:
- Het was niet Kevin, maar Nick die de voorbereiding trof op de 1-1 van Boyd.
- Door te zeggen dat Susteren "Pover speelde" doet Ton de ploeg tekort. In de 2de helft was Susteren beduidend beter en met een achterstand, ontstaat er natuurlijk meer ruimte voor Meerssen. De kansen voor Kevin, Wessel (2x), Bart (vrije trap), Bart (slap schot), Tom (Vrije trap) & Thomas (Afstandschot) zijn hier blijkbaar niet in meegenomen.
- De loepzuivere penalty vlak voor rust betwijfelen we ten zeerste.

Bekijk hier het fragment van de dubieuze penalty na amper 10 minuten spelen...
Gesprek laden
Gesprek laden