SC Susteren

Susteren O-17 pakt periodetitel na winst op KVC Oranje O-17

Home > Media > Nieuws > Susteren O-17 pakt periodetitel na winst op KVC Oranje O-17

Susteren, 6 mei 2017 - Met een klinkende 4-1 zege op KVC Oranje poetst Susteren vandaag de nare smaak van de 1-2 nederlaag van november 2016 weg en verzekert zich via de winst in de derde periode bovendien van promotiewedstrijden om promotie naar de hoofdklasse. Een mooie afsluiting van een seizoen dat een wat moeizame start kende, maar waarin het trainersduo Schonbrodt/Meessen langzaam maar zeker een goede balans wist te creëren in het team dat voor het grootste deel uit eerste jaars B-spelers bestaat.

De wereld deze week:

  • Met de openstelling van de B56n is de rechtstreekse verbinding tussen Born en Düsseldorf een feit;
  • De gemeente Echt-Susteren geeft voor het eerst een milieuvergunning voor een megastal (17.000 varkens in Maria Hoop);
  • De beeldentuin Susteren is voltooid.

Kreta

Susteren treedt vandaag aan met Youri en Caspar, maar zonder Daan, wiens moeder Mirjam om 13.46 uur de veelzeggende app stuurt: “Hoi kan iemand een update sturen. Daan is met zijn hoofd in Susteren terwijl wij nog in Kreta zijn”. Na de mededeling van Jim dat het nog “niks-niks” is antwoordt Raymond “Wij zijn in Susteren en met ons hoofd in Kreta”, maakt Roy vanuit de supportersbus van ‘die Fohlen’ op weg naar Borrusia Mönchengladbach duidelijk dat de hoofden aldaar “gaar neet in Zöstere zeen” en suggereert Daan vanuit Kreta “Maak ze ff wakker”.

De kansen

De thuisploeg start fel. Met een stevige wind in de rug wordt KVC Oranje opgejaagd (Yvonne: “Jules nao de kapper gewaes?” Wilfried: “Ja, samen met mij”. Stefan: “Jules bewaeg waal sjneller mit die haore zoa.”) en de combinaties gaan in hoog tempo. Het levert kansen op voor Tycho (na een combinatie Rens-Brecht-Ghislain-Tom), Youri (mooi ineens geschoten op voorzet van Tycho), Caspar (pass Jules) en Ghislain (combinatie Kevin-Youri-Hay-Brecht). In alle gevallen redt de keeper, soms zeer fraai (Sue: “Jónges, gaot noe neet dae keeper insjeete!”). De eerste vrije trap mee wordt door Tom genomen en eveneens door de doelman fraai gered (Yvonne: “Ao, jammer, Brecht! Jules? Wae waor ’t noe?” Stefan: “Tom. Zèt dich dae zónnebril aaf!”). Na 20 minuten kakken de groenwitten wat in en komen de bezoekers wat meer naar voren. Achterin moet Quinten twee maal ingrijpen en voorkomen Kevin en Jules op rechts en Hay en Rens op links doorbraken van de oranje-witten. Op slag van rust gaat de kopbal van Caspar op de hoekschop van Tom net rechts naast.

De doelpunten

Het begin van de tweede helft is opnieuw voor Susteren (Ivo: “Je ziet het: als ze maar druk zetten en gaan jagen.” Wilfried: “Dan maakt de tegenstander vanzelf fouten”) . De tweede aanval (Jules-Bryan-Youri-Kevin-Tom) levert een scherpe voorzet op van Tycho, die zo scherp is dat de keeper zich verslikt en via zijn handen de bal in het net ziet gaan: 1-0. De eerste de beste tegenaanval van KVC Oranje gaat vervolgens millimeters naast (Jan: “Amai, dao höbbe ze chance!”. Een vrije trap van Tom (Wilfried: “Niet te hoog. Niet te hoog.”) gaat over (Thijs: “Ik hoor het je nog zeggen”), waarna Tom weer de volgende neemt, die wordt gestopt, maar ook wordt losgelaten, waarop Youri als eerste bij de bal is, zijn schot ook wordt gestopt en Tycho alsnog de 2-0 binnenschiet. De derde vrije trap (door Hay) gaat ook over, de vrije trap van KVC vanaf zo’n 35 meter vliegt gedragen door de wind in de lange kruising (2-1) en even volgt een aaneenschakeling van slordigheden (Chantal: “Ze kieke neet óm zich haer óm te zeen waat op de anger deile van ’t veldj gebeurt”) , maar de thuisploeg herstelt via een tussenkomst van Tom, waarna Tycho op de paal schiet en Caspar de terugspringende bal in het net werkt: 3-1. Combinaties Niels-Bryan–Alex-Caspar en Brecht-Jules-Youri-Alex gaan vooraf aan een formidabel kopduel van Brecht, waardoor de bal bij Alex komt, die Caspar wegstuurt, wiens voorzet door Tycho goed op waarde wordt geschat en met een soepele voetbeweging in de 4-1 wordt omgezet. Quinten vangt nog twee maal mooi af (Thijs: “Hae leet mich ummer sjrikke esser dae bal nog effe leet sjtuute veurdat-ter ‘m ech vas pak”; Sue: “’T zal waal weer tied waere veur nuuj hejsje”) en na een mooi driehoekje Youri-Bryan-Niels gaan Brecht, Alex en Caspar op herhaling en tikt Tycho net over.

De afronding

Tevredenheid alom na afloop. Daan appt: “Netjes. Zijn ze toch wakker gemaakt. Eindelijk”. De spelers zelf zien in de periodetitel alle aanleiding om de spanning van de wedstrijd weg te dansen en besluiten en groupe ’s avonds naar De Kelder in Echt te gaan (om uiteindelijk te eindigen bij het feest van Stef en Delano van de A1). De suggestie van enkele moeders bij het horen van het muziekthema in De Kelder (‘90s muziek) om “gezellig mee te gaan” stuit –niet geheel verrassend- op grote weerstand ( ☺ ).

Gesprek laden
Gesprek laden