SC Susteren

Susteren O-17 doet zichzelf te kort tegen feller RKSV Heer

Home > Media > Nieuws > Susteren O-17 doet zichzelf te kort tegen feller RKSV Heer

Heer-Maastricht, 11 maart 2017- De waarschuwing in de auto op weg naar Maastricht (“De bèste wedsjtried sjpeelse esse wils wènne, de sjlechtste wedsjtried sjpeelse esse meins dasse geis wènne”) blijkt gevoed door een terecht voorgevoel. Na de 9-0 thuisoverwinning staan de elf van Schonbrodt/Meessen vandaag onvoldoende op scherp. Anders dan vorige week is met name in de tweede helft de felheid bij de bezoekers ineens ver te zoeken. Chelsea-scout Piet de Visser (82) analyseert na afloop in de kantine de wedstrijd: “Susteren doet zichzelf te kort. Het talent is er, maar zonder hard werken krijg je geen beloning”.

De wereld deze week:

  • Een negentienjarige Duitse tiener meldt zich bij de politie nadat hij een negenjarige en 22-jarige landgenoot heeft vermoord;
  • Barcelona schrijft historie door een 4-0 achterstand in de eerste kwartfinalewedstrijd voor de Champions League tegen Paris Saint Germain via een 6-1 overwinning recht te zetten;
  • Het Rijk stopt 10 miljoen euro in het schadefonds dat schade als gevolg van de voormalige steenkolenwinningen

Burkina Fasso

Voormalig trainer (o.a. Roda JC, NEC, NAC, ADO) Piet de Visser vertelt bij een kop koffie over zijn voetbalontdekkingen. Naast Gomez, Alex, Kezman (PSV) en Leonardo (Feijenoord) heeft hij ook uit Afrika meerdere talenten naar Engeland geloodst: “We reden door Burkina Fasso, zie ik daar twee jongens olifantendrollen hoog houden. Nou, dan weet ik genoeg. Dan is er iets dat mij zegt: daar kunnen we wel wat mee”. Zijn terugblik op de wedstrijd van vandaag is kort en helder: “Het talent is er bij de Susterenspelers zeker; ze mogen absoluut het vertrouwen hebben dat ze het kunnen; maar: zonder hard werken verzamel je geen punten. Dat is een voetbalwet die geldt voor Chelsea, Barcelona én Susteren”.

Op verzoek van uw verslaggever bespreekt hij vervolgens nog even kort alle Susterenspelers individueel.

Quinten (DM)

“Meerdere goede reddingen. Jammer dat hij bij de tweede goal de bal net niet vast kan houden. Hele week ziek in bed gelegen, zeg je? Dat valt dan niet tegen. Iets zegt mij wel dat hij vrijdagsavonds wellicht iets eerder naar bed mag”.

Kevin (RA)

“Stevige duels, zwevende karatetrap. Jammer van dat schot op de paal. Goede doorbraak over rechts. Jammer dat hij Tycho niet wist te bereiken. Iets zegt mij wel dat hij vrijdagsavonds wellicht iets eerder moet stoppen met playstationen”.

Hay (CV)

“Zat er een paar keer goed tussen. Snel tot zeer snel. Opbouw met middellange passes was beter dan de lange pass. Één vliegende overtreding. Iets zegt mij wel dat hij vrijdagsavonds wellicht iets eerder moet stoppen met playstationen”.

Brecht (CV/LA)

“Degelijk, solide. Goede kopduels, keurige opbouw. Iets zegt mij dat hij vrijdagsavonds op tijd in bed ligt”.

Ghislain (LA/LV)

“Technisch verzorgde voetballer. Eenmaal op gang zat hij feller in de duels. Iets zegt mij wel dat hij vrijdagsavonds wellicht iets eerder naar bed mag”.

Youri (RM/CV)

Goede duels achterin, keurige verlenging van de vrije trap van Daan naar de 0-1. Ging een paar keer goed door. Iets zegt mij dat hij gisterenavond redelijk op tijd in bed lag”.

Niels (CM/RM)

“Goede trap. Een paar goede passes op Tycho. Bij vlagen fel en goed in de wedstrijd. Iets zegt mij wel dat hij vrijdagsavonds iets vroeger naar bed mag”.

Daan (RM/RA)

“Strakke vrije trap bij de 0-1, goede combinaties met Youri. Zeer jammer van dat schot onderkant lat. Toch zegt ook hier iets mij dat hij vrijdagsavonds iets eerder moet gaan slapen”.

Tom (MV/CM)

“Technisch goed. Sneller dan hij zelf soms in de gaten heeft. Jammer van die bal op de lat. Bij vlagen goede passes. Iets zegt mij dat hij vrijdagsavonds wellicht iets eerder moet stoppen met playstationen”.

Alex (RV)

“Balvaardig. Op zijn gevaarlijkst als hij de combinatie zoekt. Jammer van die voorzet op Tom. Iets zegt mij dat hij vrijdagsavonds wellicht iets eerder naar bed mag”.

Tycho (MV/LV)

“Snel tot zeer snel. Een paar goede passes op Tom en Alex. Op zijn best als hij blijft werken. Iets zegt mij dat hij vrijdagsavonds wellicht iets eerder mag gaan slapen”.

Bryan (LV/MV)

“Handig aan de bal. Toch ook wel op zijn gevaarlijkst in de combinatie. Ogenschijnlijk op tijd gaan slapen, gisterenavond; maar helemaal zeker ben ik daar ook weer niet van”.

Mark (LA)

“Lekker fel. Goed in de duels. Prima sliding wel, toen hij ongelukkig die bal tegen zijn hoofd kreeg. Ogenschijnlijk ook op tijd gaan slapen, gisterenavond; maar helemaal zeker ben ik daar ook weer niet van”.

Jules (RB)

“Geschorst, ik weet het. Was de beschikking van de KNVB nog niet binnen? Tja, dat kan. Normaal gesproken goede CV. Overigens denk ik dat ook voor hem geldt dat hij vrijdagsavonds iets eerder moet stoppen met playstationen”.

Rens (thuis)

“Ziek en gekwetst? Op meerdere plekken inzetbaar, ja, ja, ik weet het. Ligt volgens mij meestal vrijdagsavonds wel op tijd in bed”.

Gesprek laden
Gesprek laden