SC Susteren

Susteren O-17 bedwingt Koploper RKHSV & SCS O-19 2 wint verdiend van DVO A2

Home > Media > Nieuws > Susteren O-17 bedwingt Koploper RKHSV & SCS O-19 2 wint verdiend van DVO A2

Susteren, 18 maart 2017- Na de tenenkrommende vertoning vorige week tegen hekkensluiter Heer bedwingt Susteren vandaag met een hartverwarmende inzet en bij vlagen goed voetbal in een wervelende wedstrijd in de stromende regen koploper RKHSV. De wisselvalligheid houdt ook assistent-trainer Maurits Meessen bezig, maar een echte verklaring heeft ook hij niet. In de daarop volgende wedstrijd helpen vier B-spelers het door blessures geplaagde A-team van Peter Versloot aan een verrassende, maar niet onverdiende zege op DVO, zodat de doornatte toeschouwers opnieuw met een glimlach de kantine opzoeken.

De wereld deze week:

  • De VVD blijft ondanks 9 zetels verlies de grootste partij in de Tweede Kamer; PVV, D’66, CDA en Groen Links zijn de winnaars, de PvdA verliest dramatisch;
  • Op het Parijse vliegveld Orly wordt een terroristische aanslag verijdeld;
  • In Montfort wordt een fosforbom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt.

1e tot 31e minuut: gelijk opgaande strijd
Na de 7-0 nederlaag tegen RKHSV in de heenwedstrijd in Heugem, de nederlaag vorige week in Heer, de blessure van Rens en de afwezigheid van Alex hoopt de S-side vandaag op iets van een wonderbaarlijk herstel. Weggestoken in warme regenjassen en verscholen onder paraplu’s zien de supporters dat de koploper inderdaad meerdere zeer sterke spelers in haar gelederen heeft, maar daar zetten de groenwitten zowel balvaardigheid en goed positiespel als een enorme dosis wilskracht tegenover. En zo ontvouwt zich een boeiende, gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de thuisploeg gevaarlijk is via vrije trappen van Daan, schoten van Niels en Tom, combinaties via Bryan en Ghislain, terwijl Quinten zeer attent redt bij één van de spaarzame keren dat de blauwwitten er in slagen het hechte bolwerk van de (zeer) sterke Brecht en de degelijk en goed verdedigende Jules, Mark, Kevin en Hay te doorbreken

32e tot 40e minuut: achterstand, maar geen wanhoop

In de 32e minuut krijgt RKHSV een voorsprong via een diepe bal tussen Jules en Hay door, die goed door de spits ineens langs Quinten wordt geschoten. De tegenvaller leidt echter niet tot wanhoop. Aangemoedigd door de supporters, die in het vuur van de strijd de gestaag neervallende regen welhaast niet meer opmerken, gaan de elf van Schonbrodt/Meessen op zoek naar de gelijkmaker, die bijna valt met een fraai schot van Daan na een mooie combinatie met Ghislain en Tom. De complimenten aan de doorweekte spelers bij het rustsignaal zijn alleszins terecht. Mirjam Hermsen appt echtgenoot Wilfried dat thuisblijven geen optie meer is.

41e tot 57e minuut: de betere kansen
Met Tycho voor Bryan en met de overduidelijke wil om hier vandaag minimaal een punt uit het vuur te slepen komen de groenwitten de kleedkamer uit. De snelheid van Tycho verrast de bezoekers zichtbaar en na een scherpe voorzet van Ghislain van rechts komt “TLvB” op links als een duveltje uit een doosje, maar de hoek is moeilijk en met links gaat het schot net naast. Als de oplettende Mark vervolgens Daan vindt en deze Tom over links wegstuurt is het opnieuw Tycho die voor gevaar zorgt met een sliding, die nu rechts naast het doel verdwijnt. Ook de derde kans is voor de thuisploeg, na een combinatie via Kevin, Niels, Brecht en opnieuw Tom en terwijl Tycho net niet bij de voorzet komt, maar daarmee tegelijkertijd wel verhindert dat de keeper de bal kan vastpakken, is Ghislain als eerste bij de bal, maar mikt iets te hoog. Aan de overzijde voorkomt Quinten een grotere achterstand door zich manhaftig voor een scherp schot van dichtbij te werpen.

58e tot 61e minuut: gelijkspel in zicht
De strak leidende scheidsrechter ontvangt meerdere keren commentaar van de bezoekers, die licht gefrustreerd raken bij het gevoel dat een overwinning hier vandaag niet gemakkelijk zal gaan worden. Een overtreding op Niels wordt even over de middenlijn terecht bestraft, Schonbrodt dirigeert met Brecht en Hay de lengte naar voren, Jules neemt de vrije trap tegen de straffe wind in toch vrij hoog over de verdediging heen, waar Brecht achteruit rennend beter timed dan zijn tegenspelers en achteruit springend de bal van de rechterkant van het 5-metergebied lateraal naar de linkerpaal kopt, waar het leder zacht hobbelend via het aluminium in het net rolt. De vreugde bij de thuisclub is groot, het geloof in een goed resultaat rotsvast.

62e tot 70e minuut: Quinten
Na een hoekschop keurig boven de hoofden van vriend en vijand uit de lucht te hebben geplukt schiet Quinten de bal ver naar voren. Brecht verlengt, Heugems centrale verdediger vangt op en schiet hoog naar voren, waar Hay de bal fout op de schoen krijgt en de bal met een hoge boog weer richting Quinten gaat, die in één beweging de bal wil vangen en via Daan snel in het spel wil brengen, maar tot afgrijzen van alles wat Susteren is de bal over zijn vingertoppen voelt glijden, waarna Heugems spits de bal eenvoudig in het doel kan schieten. Opnieuw worden zowel de doelman als de overige spelers moed ingeschreeuwd en net als tegen UOW stuurt Schonbrodt Hay naar voren in een laatste poging de gelijkmaker te forceren. En de groenwitten tonen veerkracht. De gevaarlijke Tycho zorgt voor permanente onrust, Niels en Ghislain halen het onderste uit de kan, Kevin en Mark blijven sterke duels uitvechten, Brecht is het toonbeeld van onverzettelijkheid, Tom dreigt op links (Schonbrodt: “Tom, nao boete. Nao boete!”; Yvonne Simons: “Nao boete? Veer sjtaon allenuij toch al boete?!”), Jules speelt met overzicht en als Mark onderuit wordt getrokken, RKHSV-spelers opnieuw protesteren, neemt Daan de vrije trap vanaf de middenlijn heel strak laag door het midden, is Hay alerter dan zijn tegenspeler en sneller dan de uitkomende keeper en tikt hij met een uitschuifbaar rechterbeen de bal door diens benen voor de gelijkmaker. Opnieuw is de vreugde groot bij de groenwitten. Nu is het aan de koploper om in een alles of niets poging geen punten te laten liggen in de kampioenstrijd. Met nog 2 minuten op de klok vloert Mark de sterk spelende aanvoerder, die op 23 meter en met de sterke wind in de rug de bal klaarlegt voor de vrije trap. Als voorvoelt iedereen dat dit een beslissend moment gaat worden, houden de supporters van beide teams hun adem in als de perfecte trap hard en hoog richting rechterdriehoek zoeft en waar de bezoekers hun handen al in de hoogte willen steken zweeft daar Quinten, gedreven door alle frustratie over het schlemielige tweede tegendoelpunt, als een panter die vanuit een boom zijn prooi bespringt, naar de kruising en tikt de bal met een onwaarschijnlijke redding uit het doel. Het gelijkspel gered, het punt is binnen!

16.45 uur: 3 punten en 47 mm regen

Ghislain, Tom, Daan en Hay treden vervolgens om 15.00 uur met de A2 aan tegen DVO. Opnieuw een enerverende wedstrijd, met twee ploegen die frank en vrij op de aanval spelen. De 1-1 ruststand en de aanhoudende regen zijn voor Wilfried Janssen en Mirjam Hermsen aanleiding de warmte van hun thuis op te zoeken, Wilfried Visser heeft zijn consumptiekaart dan al bij zoon Jules achtergelaten, maar de die-hards langs de lijn zien een evenzeer boeiende tweede helft, met naast een mooi tweede doelpunt van DVO een zeker zo mooie tweede rake kopbal van Axel Versloot. In de laatste minuut lepelt Ghislain technisch verzorgd met de wreef een afgeslagen hoekschop beheerst over alles en iedereen heen onder de lat in het DVO-doel, waarmee de thuisploeg verrassend, maar niet per sé onverdiend met 3-2 de zege pakt.

Een natte, maar mooie voetbalzaterdag.


Gesprek laden
Gesprek laden