SC Susteren

Susteren O-17 1 beloont zichzelf tegen Geleen Zuid

Home > Media > Nieuws > Susteren O-17 1 beloont zichzelf tegen Geleen Zuid

Geleen 1 April 2017 - Waartoe inzet, werklust en onverzettelijkheid in combinatie met goed voetbal kunnen leiden, laten de elf van Schonbrodt/Meessen vandaag opnieuw zien tegen streekgenoot Geleen-Zuid. Op geen moment in de wedstrijd is te zien dat de roodzwarten al 11 punten meer vergaard hebben: de bezoekers uit Susteren domineren gedurende 70 van de 80 minuten. Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden zitten de Susterenaren in een goede flow. “De jongens belonen zichzelf voor hun harde werken en goede voetbal”, aldus een tevreden Niels Schonbrodt. Na afloop spreekt uw verslaggever even met elke speler afzonderlijk.

De wereld deze week:

  • Groot Brittannië dient bij het Europees Parlement de officiële mededeling in dat ze de Brexit zal doorzetten en uit de EU zal stappen;
  • De Venezolaanse president zet het parlement op non-actief; de maatregel wordt onder internationale druk een dag later ingetrokken;
  • In het Amrâth Hotel spreken provincie en inwoners van Nieuwstadt over de plannen voor de yard van NedCar.

“Ghislain, een paar mooie balaannames en goede positiewisselingen met Mark”.

“Ja, het liep lekker. Een aantal driehoekjes met Bryan, Tom, Tycho en Daan die ook goed uitpakten. Ik kreeg nog even een flinke beuk; was wel heftig, ja. De voorbereiding van die voorzet van Tycho die de strafschop opleverde was wel lekker, toch?

“Hay, degelijke pot. Wat me vooral opviel waren je witte enkelbandjes?”

“In plaats van de groene, bedoel je? Tja pik, maandag na de training had ik een witte en een groene, woensdag had ik drie witte en één groene; ik heb ze nu met Tom geruild. Hij heeft twee groene, ik vier witte. Ik vond het zelf nog wel jammer van mijn vrije trap. Goed hard en strak, ietsje te hoog. Ben wel nog f*cking hard op mijn rug gevallen bij die hoekschop”.

“Daan Janssen, je stond je mannetje in de duels. De moeders bij de S-side vonden je groter en sterker geworden”.

“Hm, dat voel ik inderdaad ook wel zo, ja. Ik wist me een paar keer goed vrij te draaien. Heeft mijn moeder nog geprobeerd leuk te zijn? Zal wel. Mijn zus vindt de humor van mijn moeder niet leuk. Ik concentreer me gewoon op het voetbal. Zo’n pass op Brecht: ja, daar geniet ik zelf ook van”.

“Mark, Man of the Match en 16 geworden. Mooie zaterdag, dus”

“Zeker! Mijn vader stond vandaag op de tribune, ja en dan wil je natuurlijk iets extra’s geven. Dat tegendoelpunt was wel een beetje l.llig, ja. Daarna ging het wel goed, vond ik wel. Een paar keer lekker langs de lijn, dat liep wel gaaf met Ghislain. Nu dat blonde haar weg is val ik natuurlijk veel minder op en laten ze me wel eens vrij lopen. Jammer van mijn voorzet, dat die iets te scherp was voor Tycho”.

“Kevin, linksbuiten en rechtsachter: het ging je allebei goed af?”

“Vind ik wel, ja. Kijk, ik heb natuurlijk toch wel even nagedacht over wat die Piet de Visser na de wedstrijd tegen Heer vertelde. Ik had gisterenavond ook nog een Sweet Sixteenparty. Maar ik heb me ingehouden. Lekkere felle duels, ja. Voorin een paar keer gevaarlijk, achterin met Jules en Hay de zaak goed dicht gehouden. Mijn zus is al kampioen met handbal. Gaan wij niet meer redden, natuurlijk. Maar als we zo door gaan, gaan we nog wel wat punten pakken”.

“Quinten, wel weer een breekpunt in de wedstrijd, die redding op de doorgebroken speler bij een 1-2 stand”.

“Jow. Mer ja, dao bèn ich veur, hè. Die safe bij die vrije trap direct bij het begin van de tweede helft vond ik zelf ook wel beest. Maar goed, het blijven gevaarlijke wedstrijden als je eigenlijk sterker bent, maar het verschil op één doelpuntje blijft steken. ‘Blief oplètte’, zegt mijn vader altijd. Ja, ja, soms heeft hij ook wel eens gelijk”.

“Tycho, jij komt met een brede glimlach van het veld af. Tevreden, neem ik aan?”

“Ja zeker. Lekkere pot. Strafschop geforceerd, paar keer goed gevaarlijk geweest. Die derde goal van ons vond ik wel kicken: snelle inworp van Brecht en ik was iets sneller en sterker in het duel met die verdediger. Die keeper redt ‘m dan best goed. Goed van Rens om alert mee te lopen. Die rol van targetman bevalt me wel. Paar mooie steekpassjes kunnen geven. Jammer nog van dat lobje. Maar dat we tegen Geleen Zuid zo veel kansen kregen, is toch wel onze eigen verdienste. Hard werken loont. Dat je dat mij hoort zeggen, hè. Haha!”.

“Terug een goede wedstrijd, Brecht. Vandaag solide achterin, maar ook gevaarlijk voorin”

“Met die doorbraak, waar mijn bal dan nog van de lijn wordt gehaald, bedoelt U? Ja, dat was wel jammer, ja. We voerden vandaag nochtans goed de forcing. We waren verrassend veel sterker dan Geleen. Zo kon ik Kevin en daarna nog Tycho en Daan Duut voorin goed helpen. En die inworp op Tycho? Tja, ik zag ‘m starten en ik kan inmiddels wel een beetje ver werpen”.

“Daan Duut: een paar keer gevaarlijk geweest. Viel het je mee?”

“Ik heb al een paar keer met de B meegedaan, dus ik weet wat het is. En ’s zondags hard lopen met Jules en zijn vader. Ging wel lekker, vandaag. Strakke voorzet en één keer bijna doorgebroken. Had nog gehoopt op een goede hoge bal, een keer. Maar ik kan dit team goed ondersteunen. Daar ben ik blij om”.

“Even eerlijk, Tom: die eerste goal: zo bedoeld of toch meer toevallig?”

“Nee, nee, zeker zo bedoeld. Ja, zeker wel, pik! Volgens een paar toeschouwers leek hij op die goal van Branco op het WK1994. En een oudere man vond ‘m op het doelpunt van Wim Janssen van Feijenoord lijken tegen Cudicini van AC Milan. Maar goed, hij viel lekker via de tweede paal binnen. En de penalty? Tja, geconcentreerd blijven, hè. We kregen nog wel meer goede kansen. Zeker, lekker potje gevoetbald”.

“Goede invalsbeurt, Niels. Zelf ook tevreden?”

“Zeker. We hebben er hard voor gewerkt, denk ik. Het samenspel met Kevin op rechts ging goed. Lekkere pass over de breedte op Tycho en Daan Duut. En zeker twee driehoekjes gelukt met Daan en Tom, ja. We zaten goed fel in de duels. Dat blijft toch erg belangrijk. Verdiend gewonnen, vind ik wel, ja”.

“Locadia terug bij PSV, Rens bij Susteren?”

“Haha. En allebei gescoord, bedoel je? Nou, ik ben eerlijk: ik ben al blij dat ik na mijn blessure weer heb kunnen spelen. Tycho ging natuurlijk geweldig goed door. De vader van Hay zei dat het nog niet zo makkelijk was om die rebound in de vlucht ineens te nemen. Maar hij ging er wel lekker in, ja. Dat geeft me wel weer een goed gevoel, zeker”.

“Bryan, ook jij was vandaag zeer fel en sterk in de duels. Opdracht van de trainers?”

“Ja, natuurlijk zeggen ze voor de wedstrijd dat we er fel en alert en kort op moeten zitten. En dat deden we wel goed, vond ik. Het tempo lag hoog, zeker op het middenveld. One touch. Moest ook wel. Zij zaten er kort op. Wij ook. Dat kaatsen met Tycho, Ghislain en Tom en Daan, ja, dat liep wel. Wat zeg je: is de S-side te spreken over mij vandaag? Haha, wel leuk om te horen, natuurlijk”.

“En Jules, kort samengevat: strakke passes, weinig weggegeven achterin. Zeg ik dat goed?”

“Ja hoor, dat zeg je goed. We stonden stabiel. Die van Geleen gaven ons alle tijd om op te bouwen. Konden Hay en ik rustig opbouwen en vaak de bal er over heen leggen. Was wel gevaarlijk, vond ik. Geleen kwam er bijna niet door. Ja, toen die midvoor even op mijn hak ging staan en ik viel. Deed die trainer of ik over mijn eigen benen struikelde. Stond –ie wat raar te schelden. Rare man. Ja, toch?”

FC Geleen Zuid O19-2 – SC Susteren O19-2 4 – 0

Tegelijk met de B1 strijdt op veld 1 de A2 ook tegen Geleen Zuid. Met Luc Cobben geblesseerd als non-playing captain op de bank (bij afwezigheid van Peter Versloot) en met noodzakelijke aanvullingen uit de A3 en de B3 vechten de groenwitten voor wat ze waard zijn. In de kantine is de S-side na afloop zeker niet ontevreden, gezien het ontbreken van de automatismen, die de inpassing van veel nieuwe spelers met zich meebrengt. Bart Cobben, vandaag in de rol van Ted Troost voor zijn zoon, analyseert scherp en –als altijd- genuanceerd: “Ze hebben hard gewerkt. Dat was tegen dit Geleen Zuid vandaag niet genoeg voor een punt. We misten natuurlijk de volledige middenlinie. Maar ik zie de ploeg nog wel voldoende punten pakken deze competitie”.

Gesprek laden
Gesprek laden