SC Susteren

Susteren O-17 1 behoudt zicht op periodetitel

Home > Media > Nieuws > Susteren O-17 1 behoudt zicht op periodetitel

Susteren, 8/11 april 2017 - Na de gala-avond van het Da Capocollege Born op de vrijdagavond, waar meerdere Susterenspelers aanwezig waren, volgt op de zaterdag tegen SC Jekerdal niet echt een galavoorstelling. Hoewel duidelijk beter dan de Maastrichtenaren kost het de thuisploeg zichtbaar moeite om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Na de B volgt deze zaterdag opnieuw de A2 (met aanvulling uit de B1), die in de derby VVS duidelijk terugwijst. Op maandag 10 april wordt de competitieloze Goede Week nuttig besteed middels een oefenpartij tegen SVH ’39, die zorgt voor de eerste verliespartij in 4 weken.

De wereld deze week:

  • De Verenigde Staten bombarderen een militair vliegveld in Syrië als reactie op een gifgasaanval door het regeringsleger van president Assad; het verscherpt de verhoudingen tussen Rusland en de VS;
  • In Stockholm rijdt een Oezbeek met een vrachtauto in op winkelend publiek; 4 mensen overlijden;
  • In Nieuwstadt vindt een informatieavond plaats over de plannen voor de yard met spooraansluiting bij VDL NedCar

SC Jekerdal
Tegenover de onmacht van de bezoekers staat op de zaterdagmiddag een zeer laag tempo van de thuisploeg, zodat zowel de toeschouwers uit Maastricht als de S-side aan uw verslaggever allerlei suggesties voor de titel van dit verslag aanreiken, variërend van “Wakker waere!” tot “Ze hadden hun slaapje nog niet helemaal uit”. De gezelligheid van het gala van de vrijdagavond, waar veel adrenaline al lijkt te zijn verbruikt op de rode loper en de aankomst met Mercedessen, Porsches en Harley Davidsons, eist ogenschijnlijk zijn tol. Dat het uiteindelijk nog 4-0 wordt zegt veel over het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen. Niels Schonbrodt verrast diezelfde avond nog team en supporters met de stand in de 3e periode, waar Susteren gedeeld op een tweede plaats staat (10 punten uit 5 wedstrijden), zelf nog tegen Scharn (ook 10 uit 5) moet en tot slot nog tegen KVC Oranje. Een periodetitel zou nacompetitie om promotie betekenen: “Alles is nog mogelijk”, aldus Schonbrodt “het zou in elk geval een mooie afsluiting van het seizoen kunnen zijn”.

VVS A2 (Van heuère zègke)
Nog steeds geplaagd door blessures wordt de A2 vandaag aangevuld met Tom, Daan, Hay en Ghislain. Met een herstelde Luc weer in het veld en coach Peter Versloot weer langs de lijn opent Thijs de score, kopt Hay een hoekschop in de kruising, rondt Tom een actie over links af en tilt Thijs de score verder op naar een uiteindelijke 4-1 winst. “Mooi resultaat van het collectief dat de A2 natuurlijk toch is”, aldus een glimlachende Versloot, die met zijn team keurig in het linkerrijtje staat.

SVH ‘39
De waarderingen van de oefenwedstrijd op maandagavond lopen sterk uiteen. SVH ’39 beschikt over een gelijkwaardige ploeg, inclusief een speler die gedurende de gehele wedstrijd de discussie aangaat met zowel zijn teamgenoten, als de tegenstanders, zijn trainer en de scheidsrechter. Hij doet er pas het zwijgen toe als hij in de 90e minuut de 1-3 scoort vanaf de plek waar hij op aangeven van zijn trainer moet staan (“Woveur kèn ich dae vrieje trap neet numme?”; ”Ómdasse veur de goal mós sjtaon”; “Ich höb häöm sjus toch ouch al dae vrieje trap laote numme”; “Gank veur die goal sjtaon!”). Aan Susterenzijde experimenteren Schonbrodt en Meessen driftig met opstellingen en posities, hetgeen door de spelers anders wordt gewaardeerd (“Wat eine f*cking k**wedstrijd”) dan de S-side (Wilfried Visser: “Nuttige oefenwedstrijd. Die jongens zetten hun fysiek goed in”; Raymond Houps tegen Jan en Annemie Bovend’aerde bij een schot van Brecht in het vangnet: “Jullie moeten hem wel nog uitleggen dat hij dat andere net moet raken, dat net tussen die witte palen in”) en de trainers (“Bliekbaar is ’t weer wènne aan ech graas”).

Gesprek laden
Gesprek laden