SC Susteren

Susteren B1 net niet naast UOW’02

Home > Media > Nieuws > Susteren B1 net niet naast UOW’02

Als Brian, weggestuurd door Youri, in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de bal langs de UOW-keeper, maar ook 2 centimeter langs de verkeerde kant van de paal schuift, fluit de prima leidende scheidsrechter af en blijft Susteren onverdiend met lege handen achter. De elf van Schonbrodt/Meessen creëren meerdere goed uitgespeelde kansen, maar slagen er maar twee maal in om ze ook te benutten. De scheidsrechter trekt in zijn eerste wedstrijd na vijf maanden ziekterevalidatie overigens zeven (!) -terechte- gele kaarten, hetgeen de S-side doet opmerken: “Hae haet ze los in de tesj zitte, vandaag” en “Is de helft van de opbrengst wellicht voor hem zelf?”.

De wereld deze week:

  • Met 75 tegen 74 stemmen neemt de Tweede Kamer de nieuwe Donorwet aan;
  • In Zaanstad wordt een jeugdige vlogger gearresteerd, die met zijn reportages heeft bijgedragen aan de spanning rond hangjongeren in die stad;
  • Een longontsteking en onhandige uitspraken doen Hillary Clinton geen goed in haar campagne voor het presidentschap van de USA.

Geinen hóndj

Tot verrassing van enkelen staat Robert Goltstein vóór de aftrap met een kleine hond aan de lijn klaar om naar de wedstrijd te gaan kijken. “Van mien sjoonzöster”, verklaart hij; voor Thijs Arts reden om de gevleugelde uitspraak “Dan kènt tenminste geine zègke dat hie vandaag geinen hóndj is kómme kieke” van stal te halen. Een deel van de S-side verkast naar de oostzijde van het terrein, maar ook met de zon in de rug heeft Wilfried Janssen moeite met het ontleden van de opstelling: “Ze hebben het omgegooid; Daan op 4; wie dan op 6? O, Rens op 6. En Youri? Youri op 8?” Voor de spelers lijken de patronen desalniettemin helder. Als UOW een hoekschop krijgt roept Maurits: “Tycho, wat is je taak nu?”, waarop Tycho in looppas in beweging komt en Wilfried Janssen zijn gedachten leest: “Had ik een opdracht?”, Mirjam Hermsen aanvult met: “Ik ben toch zeker niet thuis!” en Wilfried constateert dat “Tycho in elk geval wél weet wat hij moet doen”.

Doelpuntrijke fase

In de 2e minuut strandt Niels op de keeper, in de 8e minuut redt Quinten en moeten Jules, Daan en Mark handelend optreden en nadat Quinten met een goed hoorbaar “Mijn! Mijn!” in de 10e minuut laat weten dat de bal van hem is, volgt in de 12e minuut de 0-1 en in de 15e minuut meteen de gelijkmaker na een vrije trap van Niels (S-side: “Lègk ‘m mer op de 11-maeter”), die langs de 11 meterstip doordraait naar de tweede paal, wordt gestopt, maar door Ghislain alsnog tegen de touwen wordt gewerkt. Geen minuut later lijkt de 2-1 op het bord te komen als Niels een bekeken steekpassje op Tom geeft en Tom de bal voorbij de keeper, maar tegen de buitenkant van de linkerpaal schuift. En weer een minuut later lijkt de 2-1 opnieuw op het bord te komen na een pass van Kevin op Tom, die de keeper passeert, waarna de bal voor de voeten van Tycho caramboleert, die zijn schot via het been van de keeper en de buitenkant van de rechterpaal naast ziet gaan. Ghislain komt bij de volgende aanval een teenlengte te kort na een voorzet van Youri op aangeven van Rens en Tom, waarna UOW gedurende 3 minuten het heft in handen neemt, Kevin en Jules eerst nog tussenbeide komen, maar de hoekschop verrassend goed wordt ingeschoten, gevolgd door een snelle aanval die strak wordt afgerond: 1-2 en 1-3.

Verzorging in of buiten het veld?

Bij een blessure van de UOW-linksbuiten wordt de jongeman door de scheidsrechter gesommeerd buiten de lijnen te stappen, begrijpt het minder regelgevoelige deel van de S-side dat het een nieuwe spelregel betreft (waarop Jan Bovend’aerde verzucht: “’t Waere te väöl regels”), maar blijkt ook een deel van de spelers zich die regels nog niet eigen gemaakt te hebben, want de jongen komt zonder zich bij de scheidsrechter te melden het veld weer in en loopt daar bijna letterlijk tegen een gele kaart aan. Mark raakt even later geblesseerd en mag wel in het veld geholpen worden, maar haakt desondanks af. Brecht vervangt hem. Kevin krijgt ook geel na een overtreding en met een kans voor de goed meegelopen Niels op een voorzet van Ghislain en een redding van Quinten komt vervolgens de rust.

Regie

De groenwitten nemen na de rust langzaam de regie in de wedstrijd over. Eerst krijgt Jules nog geel en redden Quinten en Brecht eendrachtig achterin, dan stuurt Niels de voor Kevin ingevallen Hay goed weg, die de bal vanaf de zestien over de keeper, maar ook over het doel lepelt. Als Daan wordt gevloerd volgt de volgende gele kaart, een –voor Niels onvrijwillige- innige omarming levert UOW haar derde prent op, een schot op doel nadat al is gefloten voor buitenspel herinnert Tom aan het gegeven dat ook die handeling goed is voor geel en € 7 boete. Ook Rens maakt nog een overtreding waarbij zijn tegenstander blijft liggen, maar de S-side concludeert daarvan eensluidend “dat dat nooit door Rens kan komen”. Brian komt voor Niels en de druk op de bezoekers blijft onverminderd hoog. Toch volgt nog maar één grote kans, als Rens Tom wegstuurt en Hay diens voorzet weliswaar stijlvol, maar recht op de keeper binnentikt.

Zekere strafschop

De hard werkende Ghislain verdraait ongelukkig zijn knie en blijft kermend op de grond liggen, waarop een bezorgde Yvonne Simons zich afvraagt of “dit een blessure is die in aanmerking komt voor behandeling binnen of buiten de lijnen?” en oordeelt Mirjam Hermsen vrij snel: “Wat mij betreft er binnen”. Ghislain kan niet meer verder. Met 10 man blijven de groenwitten doorvechten en Tycho verdient met goed doorzetten een strafschop. “2-3”, zegt Thijs Arts al voordat Tom de bal op de stip heeft gelegd “dao hoove veer ós neet drök euver te maake”, om direct na de aftrap door UOW het Susterenteam aan te moedigen met “Kóm op, ’t kènt nog! Hop hop hop hop!” “Het lijkt wel de bananenboxer”, reageert de S-side. Maar verder dan een kopbal van Youri na een hoekschop en de bal van Brian komt de thuisploeg dan echter niet meer.

Geneutraliseerd

De bespiegelingen van de S-side op de wedstrijd (die Wilfried Visser doen denken aan RTL7 Voetbal Inside) worden uiteindelijk volledig geneutraliseerd door de vooruitblik van Ger Waayen en Huub Vonken op de veteranenwedstrijd van 15.30 uur: “’t Echte werk geit dalik pas beginne, jónges; gank mer kieke: ze höbbe de loupliene veur ós al oetgezat”.

Gesprek laden
Gesprek laden