SC Susteren

Susteren 4 verliest strijd om koppositie.

Home > Media > Nieuws > Susteren 4 verliest strijd om koppositie.

Het vierde elftal van Susteren heeft zondagmorgen verzaakt tegen de nummer 1 Armada uit Grevenbicht. Thuis werd het 1-2 voor de bezoekers.

Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd maar grote kansen bleven echter uit. Susteren kwam na 20minuten even tegen 10 man te voetballen nadat een van de tegenstanders commentaar bleef leveren tegen de arbiter. Na enkele waarschuwingen bleef de speler echter praatjes leveren dat hem duur kwam te staan. Een gele kaart was het antwoord en 10 minuten tijdstraf. In deze fase probeerde Susteren de aanval te zoeken naar de openingstreffer maar tot grote kansen kwam het niet.

In de 35ste minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een slechte paas van de keeper op een van de verdedigers was voor Marcel Bonten het moment om dit genadeloos af te straffen. De bal ging voorbij de verdediger en Marcel kon in een keer de bal strak via binnenkant paal de gaol in werken. 1-0 voorsprong was ook de stand waarmee Susteren de rust in ging.

In de tweede helft was het de intentie om de voorsprong uit te breide. Susteren kreeg aantal kansen. Een diepe bal op Marcel Bonten resulteerde op een schot op doel maar de keeper kon het schot met de voet keren.
Enkele minuten later kreeg Marcel eveneens een kans om de schieten, de keeper keerde het schot en Jorg van Vin kon de bal in de rebound in een lastige hoek binnen tikken. Echter stond Wieb Leenders die na lange tijd afwezig is geweest in de weg waardoor deze kans om zeep werd geholpen. Armada kwam via enkele counters gevaarlijk voor het doel van doelman Manuel van der Linden en het gevoel dat er nog iets te halen viel groeide voor de ploeg uit Grevenbicht.

Langs de flank schoot Armada via een mooie crosspaas de bal over de verdedigers van Susteren en kwam precies aan bij een van de aanvallers van Armada die deze voorzet over Manuel van der Linden kon koppen en zo de stand gelijk kon trekken. Een flinke dreun voor Susteren want de thuisploeg deed niets onder voor de koploper en had het gevoel dat een overwinning erin zat. Het ging echter toch flink mis na een snelle aanval kwam Armada op 1-2 voorsprong. De bal werd goed breed gelegd en kon binnengegleden worden net voordat de verdediging van Susteren eraan kon komen. Met nog enkele minuten op de klok probeerde Susteren de schade te herstellen maar de verdediging van Armada stond op de juiste plaats.

Vlak voor tijd maakte Jorg van de Vin nog een smerige overtreding op een van de middenvelders van Armada. Een harde sliding van achter op de speler was voor velen een donker rode kaart waard maar Jorg kwam er met een gele kaart nog goed mee weg.

Susteren heeft het de tweede helft weggegeven en met dit verlies staat Susteren op de 6de plaats met 4 punten uit drie wedstrijden. Volgende week mag Susteren naar Sittard want dan staat Sanderbout op het programma.

Gesprek laden
Gesprek laden