SC Susteren

Susteren 4 start competitie met gelijkspel

Home > Media > Nieuws > Susteren 4 start competitie met gelijkspel

Vrijdagavond speelde het vierde van Susteren zijn laatste oefenwedstrijd tegen het vijfde elftal van FC RIA uit Nieuwstadt. In een matige wedstrijd van Susteren werd er toch met 5-2 gewonnen door doelpunten van Guus Bisschops, Brandon Emmanuel, Rik Vrehen en Marcel Bonten (2x).
In ieder geval een goed resultaat om zondag de competitie te startten.

Centrum Boys 2 kwam zondag 11:00 op bezoek om de bal af te trappen op Sportpark Suestra. Susteren begon goed aan de wedstrijd en was grootste deel van de eerste 10min in balbezit. Enkele aanvallen langs de flank resulteerde tot paar kansen op het doel van Centrum Boys. Na 20minuten kwam Susteren verdiend op voorsprong door een doelpunt van Brandon Emanuel. Niet veel later wist Centrum Boys de stand gelijk te trekken na te makkelijk balverlies op het middenveld. Susteren knokte zich terug en kwam terug op voorsprong na een dieptebal naar Marcel Bonten die vlak voor de keeper de bal wist terug te wippen op de 11 meter waarna goed doorlopen van Guus Bisschops deze rustig wist binnen te koppen. Ook deze voorsprong werd makkelijk weggegeven 5 minuten voor rust (2-2). Er werd vroegtijdig naar binnen gegaan na een akkefietje vlak voor rust maar de wedstrijd werd gewoon hervat.

In de tweede helft ging het gelijk op en wist Susteren voor de derde keer op voorsprong te komen door Guus Bisschops (assist Stijn Vaessen). Susteren probeerde deze voorsprong vast te houden maar het ging wederom weer mis en werd de stand met nog 15 minuten te spelen gelijkgetrokken.
Een overtreding buiten de 16 meter resulteerde voor een vrije trap op een gunstige plek. Deze werd na een goede trap weggewerkt door Centrum Boys maar bij het uitverdedigen schampte de bal de onderarm van een van de spelers uit Sittard. Een makkelijk gegeven penalty werd binnengeschoten door Jorg van de Vin. Centrum Boys voelde zich benadeeld maar ook zij kregen de laatste minuut een penalty mee doordat na een afstandsschot ook hands werd geconstateerd bij Jorg van de Vin die voor de bal sprong. Jorg ontkende de bal met zijn handen te hebben aangeraakt maar kon geen verandering in de situaties brengen. 4-4 werd de uitslag en Susteren doet zich te kort in de beginwedstrijd met 2 te makkelijk weggegeven doelpunten.

Volgende week staat het tweede elftal van FC RIA in Nieuwstadt voor de jongens van Susteren. Om half 12 wordt de bal afgetrapt op sportpark Krekelzank.

Gesprek laden
Gesprek laden