SC Susteren

SCS JO11-3 Vicemeister 3e klasse

Home > Media > Nieuws > SCS JO11-3 Vicemeister 3e klasse

Van onze correspondent ter plaatse,
Graag uw aandacht voor het volgende. Na een spannende najaarsreeks mag met trots geschreven worden dat de, in de volksmond genoemde e3, als tweede geëindigd is met maar 1 puntje achterstand op de kampioen. Van de negen wedstrijden werd er maar eentje verloren en eentje gelijkgespeeld. Tevens hebben de mannen ook nog de tweede bekerronde overleefd!

Nu zal het gros wel denken, de e3, wat is dat voor een groepje? Dat zal u zo duidelijk worden want de mannen hebben wel een podium verdiend.

Ten eerste is het een (h)echt team, gedreven, enthousiast, positief met een enorme kampfgeist. Over de trainingsopkomst valt zeker niet te klagen, deze ligt volgens de statistieken op 85%. Ongeveer… Ook de onverzettelijke achterban mag hier natuurlijk niet ontbreken, bedankt voor alle steun en toeverlaat, veelal uitgedrukt in koffie en sportdrank. Sportdrank voor de Mannschaft natuurlijk, in combinatie met het geheime wapen van Ramon. Dex#* Ener#*#...... in de pauze, staat nog niet op de zwarte lijst van verboden middelen.

Zo, nu over naar de gladiatoren van weleer:

Als eerste onze sluitpost, Daan. Een solide doelman met een juiste timing, veel durf en reflexen waar je u tegen mag zeggen. Aangevuurd door pa Ramon aan de zijlijn weet Daan iedere keer weer de balans in zijn spel te vinden en voor het team veel puntjes te pakken.

Voor hem staat Frank, de rust zelve. Maar verwacht maar niet dat ie iemand langs laat gaan. Het is een bewegende muur voor iedere aanvaller en kan daarnaast een prima opbouw verzorgen. Frank houdt t koppie erbij en is ook nog sterk met het hoofd.

Hij wordt meestal bijgestaan door Yannick, de grasmaaier van de verdediging. Pap heeft hem al een wijze les meegegeven: “een sliding moogs du zeker maake, esse mer de bal höbs”. En de bal heeft ie vaak, waardoor hij ook vaker met een ferme draf tot aan de doelman van de tegenpartij komt. ‘Esse gein gool maaks geisse maar van voetballe aaf”. Soms moet pap ook gecorrigeerd worden.

Op het middelveld hebben we balvirtuoos Levy staan. Als een kat in het donker weet hij iedere keer de juiste positie te vinden om de aanvallers te sturen. Zijn balbehandeling is van een prima niveau waardoor de tegenstander keer op keer verrast word. “Let eens iets beter op die kleine”. Klein maar fijn.

Naast hem is wervelwind Thomas. De tegenstander van Thomas komt hem meestal drie keer in een duel tegen. Razend rappe Thomas gaat daarnaast ook nog eens vaker mee in de aanval waardoor het spel in no-time aan de andere kant is. Springen, rennen, vallen en weer opstaan is Thomas ten voeten uit.

Onze nieuwste aanwinst Dylan staat ook zijn mannetje op het middenveld, rustig en gedegen zoekt hij de aanval. Ook verdedigend is Dylan op zijn plaats, altijd staat er wel een voetje van hem tussen de bal en het doel. Een rustpunt die zijn plek in ons team snel gevonden heeft.

In de aanval is onze Sieb in zijn element. De ballen de diepte in sturen en Sieb is de eerste die er bij is. Met zijn enorme snelheid en doelgerichtheid staat hij iedere wedstrijd garant voor doelpunten. Ook voor een paar mooie voorzetten moet je Sieb hebben. Klassiek de achterlijn halen en een scherpe voorzet, succes verzekerd.

En die voorzet is een makkelijke prooi voor Marnix. Hij knikt de ballen er wel in. Altijd voorop in de strijd en altijd proberen een actie te maken die het voetbal naast doelgericht ook nog zeer aantrekkelijk laat uitzien. Als aanvaller is ie echter ook niet te beroerd om ons middenveld en verdediging te ondersteunen. Met zijn prima schot schieten we altijd heel veel meters op.

En dan nu de uitblinker: Het hele team……. Om trots op te zijn.

Onder leiding van Ramon, “’ ja Chris, ik was weer iets te fel aan het coachen he”, zit het helemaal goed met het team. De bezieling en energie die Ramon meegeeft aan deze jongens heeft ervoor gezorgd dat we een topseizoen gedraaid hebben!

Chapeau mannen.

Gesprek laden
Gesprek laden