SC Susteren

Jan Lauers went alvast aan het groen!

Home > Media > Nieuws > Jan Lauers went alvast aan het groen!

Verslag uit Dagblad de Limburger in de regio Venray - Maikel Suilen

Zeg Jan, dat groen is toch lang niet zo mooi als ons oranje?”, had Wittenhorst-voorzitter Ton Hagens tegen Jan Lauers gezegd bij aankomst op Sportpark Suëstra. De trainer zag er de lol wel van in. „Ach, zulke grapjes horen er nu eenmaal een beetje bij.
Dat kun je verwachten bij zo’n wedstrijd.”

‘Zo’n wedstrijd’ is het duel tussen Susteren - Wittenhorst. The best of the rest in de eerste klasse D, achter koploper Meerssen. Een wedstrijd tussen twee ploegen die na de winterstop in bloedvorm verkeren, maar bovenal het duel tussen de nieuwe en huidige club van Jan Lauers. De 66-jarige trainer verruilt na dit seizoen het oranje van Wittenhorst voor het groen van Susteren.

In 2012 nam Lauers het stokje in Horst over van Richard Kleuskens. Wittenhorst was net kampioen geworden in de tweede klasse en groeide onder leiding van de voormalig Cios-docent uit tot een stabiele eersteklasser. Nu, vijf jaar later, vindt Lauers het mooi genoeg geweest en kan hij met opgeheven hoofd afscheid nemen in Horst.

Magie
„Weet je wat het is”, zegt hij. „Je moet ervoor waken dat je niet kind aan huis wordt. Ik heb hier vijf mooie jaren gehad, met onder meer twee keer nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Je moet er niet koste wat kost een zesde jaar aan vast willen plakken. Dan loop je het risico dat de magie over is. Je kunt beter afscheid nemen op het moment dat het nog goed gaat.” Wittenhorst doet dit jaar opnieuw mee voor promotie naar de hoofdklasse.

Ook een kampioenschap behoort nog tot de mogelijkheden, maar daarvoor is de ploeg afhankelijk van lijstaanvoerder Meerssen. Susteren kent dit jaar een uitschieter. De voorbije drie jaar eindigde het elftal van Jean Maas in de middenmoot, maar dit jaar draait het mee in de bovenste regionen van de ranglijst en won het bovendien de tweede periode. „Jean laat iets heel moois achter”, is Lauers vol lof over zijn collega.

Aan Lauers de taak om dat moois voort te zetten. Tijdens de wedstrijd had hij al met een schuin oog gekeken naar zijn toekomstige ploeg. En wat hij zag, beviel hem wel. „Ach, ik ken Susteren al van haver tot gort”, zegt de oefenmeester. „Ze kunnen goed voetballen en hebben een jong elftal, waar nog veel rek in zit. En het zijn allemaal jongens uit de buurt, wat dat betreft lijken Susteren en Wittenhorst wel op elkaar.”

Susteren kwam voortvarend uit de startblokken in het duel tussen de nummer twee en drie van de ranglijst en kwam na een kwartier voetballen op een verdiende 1-0 voorsprong. Wessel Ronckers schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal buiten bereik van Wittenhorst-doelman Sjors Witt. Na de openingstreffer kwam Wittenhorst beter in de wedstrijd, wat resulteerde in enkele goede kansen. Eerst zag Rob Zanders zijn inzet nog van de lijn weggehaald worden, maar na een half uur spelen was de aanvaller wel trefzeker. Hij zorgde met een lage schuiver voor de gelijkmaker. Een paar minuten later zette Michiel Hanssen de bezoekers op voorsprong. De 1-2 ruststand was tevens de eindstand, waardoor Wittenhorst over Susteren heen springt op de ranglijst. Zowel Susteren als Wittenhorst kan zich langzaam gaan opmaken voor de nacompetitie.

Met promotie kan Lauers zijn periode bij Wittenhorst nog meer glans geven. „Het zou geweldig zijn om op die manier afscheid te nemen.” Ondertussen zal hij de verrichtingen van Susteren in de nacompetitie ongetwijfeld met veel belangstelling volgen. „Ja, natuurlijk. Maar ik heb sowieso veel zin om in Susteren aan de slag te gaan, of dat nou in de hoofdklasse of eerste klasse is.”


Gesprek laden
Gesprek laden