SC Susteren

Op de bank met.... Peter van Wissen

Home > Media > Nieuws > Op de bank met.... Peter van Wissen

Een hedendaagse voetbalclub kan gewoonweg niet zonder de steun van bedrijven. We zijn dan ook heel blij met de vele sponsoren die we hebben. Ze kunnen ons als voetballers vaak genoeg aan het werk zien, maar wie zit er eigenlijk achter dat bedrijf en wat doet het precies? De komende tijd gaan we meerdere bedrijven en personen voorstellen in de rubriek “Op de bank met ….”. In de eerste aflevering zitten we op de bank met Peter van Wissen. Zijn bedrijf “Van Wissen, verzeker persoonlijk” is al bijna 30 jaar (hoofd)sponsor en verdient het om als eerst uitgelicht te worden.

Inleiding: Wie is Peter van Wissen?

Peter is geboren in 1960 en heeft 2 kinderen. Hij is opgegroeid in Beek en voltooide de Havo in Stein. Gelijk na de middelbare school moest Peter in militaire dienst en niet lang daarna heeft hij alle assurantie-papieren behaald. Zijn neven zaten in de assurantie-wereld en dat vond Peter ook wel interessant. Door een voetbalblessure is Peter op zijn 21ste gestopt bij Ceasar. Zonder sportblessure was Peter waarschijnlijk aan het werk gegaan in het ziekenhuis, maar het gips zorgde ervoor dat hij niet lang daarna aan de slag kon bij een assurantiekantoor.

Op zijn 26ste is Peter lid & sponsor geworden bij S.C. Susteren. In die tijd speelde Peter een aardig partijtje voetbal in het toenmalige 6de met spelers als Har Dullens, Harald Kivits, Richard Janssen, Paul Seegers etc. Als spits zijnde werden resultaten behaald die vaker meer dan 10 doelpunten opleverden. Het is dan ook niet gek dat ze regelmatig kampioen werden en als team promotie maakte naar het 4de.

Na de geboorte van het 2de kind is Peter op 36-jarige leeftijd gestopt als spelend lid. De baan en het gezin zorgden ervoor dat Peter het op sportief vlak iets rustiger aan ging doen. Na zijn 40ste is Peter weer begonnen met rennen. Dit doet hij nu met veel plezier en hij staat zelfs ingeschreven om de kwart-marathon van Rotterdam in het voorjaar te rennen.

Peter heeft een rustig karakter en hoeft niet per se op de voorgrond te staan. Misschien naar buiten toe wel een beetje introvert, maar zakelijk (en vroeger sportief gezien) een gedreven man met een doorzettingsvermogen.

Welk beeld heeft u van Sportclub Susteren?

Het is voor mij een hele warme vereniging. Een club met een prachtige uitstraling en met veel leden die het groen-wit trots dragen. In 1989 ben ik gestart met het bedrijf en met de sponsoring. Dat doe ik tot op heden nog altijd en dat komt ook door de goede verstandhouding met de club en het vertrouwen dat ik in het bestuur heb.

Ik zie mijn bijdrage aan de club meer als sociale sponsoring. Ik hoef er niet per se iets voor terug, maar ik heb wel gemerkt dat er veel bedrijven en particulieren in Susteren zijn die naar mij toe kwamen en dat doet me goed. In 1994 ben ik voor het eerst een periode lang hoofdsponsor geworden en sinds 2001 ben ik bezig aan de 2de termijn van mijn hoofdsponsorschap.

Hoe is het bedrijf “Van Wissen” ontstaan?

In 1989 begon het met het opkopen van een lege bv en zoals de marketeers het zeggen “cold calling”. Het benaderen van personen, die nog geen relatie tot mij hadden. Ik had me in de loop der jaren gespecialiseerd in transport en zag daardoor ook een groei in die sector. In het begin kwamen er nog veel particulieren, maar dit aandeel is langzamerhand kleiner geworden.

Waar is “Van Wissen” sterk in?

Zoals ik al zei is het een bedrijf met een grote focus op de transportwereld, waarbij het vooral gaat om “Het ontzorgen van problemen”. We bemiddelen en adviseren voornamelijk op het gebied van schadeverzekeringen. De doelgroep van ons bevindt zich vooral in de transport-, grondverzet- en bouwsector.

Door veel expertise en contact met meerdere experts zijn we gegroeid naar een grote speler in onze markt en kunnen we dus ook scherp inkopen. Met een team van ongeveer 8 personen behandelen we jaarlijks meer dan 1400 schademeldingen. Naast het wegtransport werken we tegenwoordig samen met een assurantie-kantoor dat gespecialiseerd is in nat-transport (scheepvaart). Deze samenwerking zorgt ervoor dat we beide voordelen hebben en zelfs overzeese projecten kunnen uitvoeren.

Wat is het mooiste moment dat u heeft gekend met SCS?

Lastige vraag, maar dan kies ik wellicht toch voor het kampioenschap naar de 1ste klasse. Ik ben met de huidige trainer Jean Maas in Beek opgegroeid en we hebben samen bij Caesar gevoetbald. Een zeer sociale man die vroeger al spelertjes troostte waar het even niet bij lukte. Mooi was het ook dat mijn vrouw bij de receptie van het kampioenschap aanwezig was.

Daarnaast vind ik het een eer mijn naam te mogen koppelen aan de Voetbalweek. Om deels met mijn steun te zien dat zoveel voetballertjes en vrijwilligers plezier hebben, doet me erg goed.

Wilt u nog wat zeggen tegen de leden van Sportclub Susteren?

Ik weet dat Sportclub Susteren een grote vereniging is met een groot clubhart en met af en toe wat probleempjes. Normen en waarden moeten daarbij soms gewaardeerd worden. Ik neem mijn pet af voor de vele vrijwilligers. Zonder hen zou het plezier van de vele voetballers bij deze club niet zo hoog zijn!


Bekijk hier de site van Van Wissen Verzeker Persoonlijk.

Gesprek laden
Gesprek laden