SC Susteren

Op de bank met..... Maurice Lemmens

Home > Media > Nieuws > Op de bank met..... Maurice Lemmens

Een hedendaagse voetbalclub kan gewoonweg niet zonder de steun van bedrijven. We zijn dan ook heel blij met de vele sponsoren die we hebben. Ze kunnen ons als voetballers vaak genoeg aan het werk zien, maar wie zit er eigenlijk achter dat bedrijf en wat doet het precies? De komende tijd gaan we meerdere bedrijven en personen voorstellen in de rubriek “Op de bank met ….”. In de 2de aflevering zitten we op de bank met Maurice Lemmens, gespecialiseerd in verf en autolakken.

Inleiding: Wie is Maurice Lemmens?
Maurice Lemmens is geboren in 1972 in “waereldsjtad” Geleen. Tot zijn 6de woonde hij met pap, mam en zus Daniëlle in Grevenbicht en in 1978 zijn ze naar Susteren verhuisd om Café d’n Hook over te nemen. Voor hetzelfde geld waren ze naar Eindhoven verhuisd, want daar stond het supportershonk van PSV te koop. Maar Frans en Marij (ook sponsor bij SCS met Drankenhandel Lemmens) waren nog geen 30 en dus was Susteren een logische keuze.

Op de Majoor Evans voltooide Maurice zijn basisschool en via de mavo belandde hij op de MDS in Roermond. Zijn droom was om een eigen sportzaak te hebben en dus studeerde Maurice detailhandel. Hij is onder andere stagiair geweest bij Perry Sport in Heerlen en Matchpoint in Geleen. In het laatste jaar MDS werd een reisje naar Italië georganiseerd en uitgerekend daar leerde hij Sylvia kennen, zijn huidige vrouw. Het samenwonen was een logisch vervolg en in 1995 begon Maurice als autospuiter bij NedCar.

In 1998 waren Maurice en Sylvia de eerste uitbaters van de nieuwe kantine op het Sportpark Suëstra. 9 Maanden na het openingsweekend is hun enige zoon Milan geboren. Toeval? Wij denken van niet ;)

In 2002 heeft hij een reeds bestaande zaak in Lindenheuvel overgenomen en de naam veranderd naar zijn eigen naam Maurice Lemmens. Een winkel die met de hulp van zijn vrouw Sylvia is uitgegroeid tot een goed lopende zaak. Tijd om hem aan het woord te laten.

Wat is je connectie met Sportclub Susteren?
“Op mijn 9de ben ik begonnen met voetballen bij Sportclub Susteren en omdat een deel vriendjes op de Hei voetbalde heb ik daar vanaf de D tot en met het 1ste jaar A gevoetbald. In Susteren heb ik nog één jaar in de A gevoetbald en daarna heb ik 7 jaar lang in het 2de gestaan. Het eerste zat er meestal net niet in, totdat Lei Beckers aan het roer kwam. Hij voegde me bij de selectie en de hele voorbereiding heb ik als linksbuiten meegedaan. Helaas sukkelde ik met een blessure na de 1ste competitiewedstrijd en heb ik het dat seizoen een beetje laten liggen.

Na dat jaar ben ik bij Obbicht gaan voetballen en daar zijn we met het eerste zelfs nog kampioen geworden in de 5de klasse. Ook in de 4de klasse was het lekker voetballen en ik had het goed naar mijn zin. Het was dan ook erg zonde dat mijn kruisband afscheurde en het voetbalsprookje voor mij helaas over was.

Naar Susteren ben ik altijd blijven kijken en nu mijn zoon Milan in de A-jeugd voetbalt leef ik natuurlijk helemaal op als hij al eens bij de senioren mag meedoen.

Kwam je vroeger op het veld ook goed uit de verf?
“Hahaha, waar ik speelde kon ik fijn meevoetballen. Als ik maar kon rennen en lekker voorzetten kon geven. Zeer technisch was ik niet en met rechts kon ik al helemaal geen potten breken. Op dagen dat er geen training was, ging ik zelfs nog met het fietsje naar het oude sportpark om daar met vriendjes op de wei te rennen.”

Waar had je meestal lak aan? (haha)
“Manmanman, wat een vraag. Nee ik was erg fanatiek en als het even niet lekker ging dan kwam ik chagrijnig thuis. Als anderen vroeger wel eens op stap gingen op zaterdagavond, kreeg ik zelfs al hoofdpijn van de gedachte om met hen te voetballen. Ik was gebrand op een goed resultaat en een echte winnaar in het veld.“

Wat is het mooiste moment dat je hebt gekend met SCS?
“De opening van het sportpark als kantine-uitbater was geweldig. Helaas ben ik nooit kampioen geworden bij Susteren. Dat had ik graag wel een keer gewild. Daarnaast was het debuut van Milan in het 1ste deze zomer erg speciaal. In een oefenwedstrijd tegen SHH Herten viel hij voortreffelijk in en toen stonden papa en mama (in de gietende regen) toch te stralen langs de kant.”

Vertel eens een beetje over je bedrijf. Wat doe je, waar hou je je mee bezig, waar specialiseer je je op?
“De winkel is gestationeerd in Lindenheuvel. Het heeft een oppervlakte van 80 m2 en ik zit er nu al 14 jaar in. Grotendeels zijn we gespecialiseerd in verf en autolakken waar praktisch alle kleuren voor gemaakt kunnen worden. Klanten van mij zijn natuurlijk particulieren, maar ook grote en kleine bedrijven vinden de weg naar ons.

Zo hebben we voor het pas geopende Ligne-project in Sittard een speciale lak mogen maken om het plafond te voorzien van de juiste kleur. Het was ook wel speciaal toen we een heel Cessna sportvliegtuigje mochten voorzien van een speciale kleur.

In de winkel vind je veel bussen en potten verf. Zo hebben we industrielak, autolak, spuitbussen en verf, die allemaal voor verschillende doeleinden en materialen gebruikt kunnen worden.

In de winkel staat een verfmengmachine, die elke gewenste kleur kan bereiken wat betreft verf en latex. Zeker bij het bepalen van de autolak is dat een mooi handmatig proces. De computer geeft mij eigenlijk een recept van een bepaalde kleurcode en dan mag ik zelf met tiende van grammen kleuren gaan mengen voor het maken van o.a. lakstiften, spuitbussen en autolakken. Het is precisie-werk, maar als de klant de uiteindelijke kleur ziet, is het het allemaal waard.”

Wat hoop je met het bedrijf nog te bereiken?
“Ik heb wel eens gedacht om eventueel uit te breiden, maar het is een lastig verhaal aangezien het nu goed te doen is. De zaken lopen goed en ik heb het lekker druk, dus op dit moment zit ik hier prima.”

Wat hoop je bij Sportclub Susteren in de toekomst nog te zien?
“Ik had heel graag zelf nog gevoetbald bij een gezellig team. Helaas zit dat er niet meer in, maar gelukkig leven de genen voort in Milan, die hopelijk in de toekomst zijn plaatsje in het 1ste zal bemachtigen.”We hopen dat je weer een stukje wijzer bent geworden van een van onze sponsoren. Maurice vertelde heel gepassioneerd over zijn vakwerk en dus raden we je zeker aan om Maurice te raadplegen als je vragen hebt over verf, autolak of iets dergelijks. Dat kan via de site http://www.verf-autolakken.nl/ of door binnen te lopen in zijn winkel. Je vindt hem op de Burgemeester Lemmensstraat 2 in Geleen!


Gesprek laden
Gesprek laden