SC Susteren

Offday Susteren 4 tegen hekkensluiter MBC'13

Home > Media > Nieuws > Offday Susteren 4 tegen hekkensluiter MBC'13

De dag begon zo prachtig zondagmorgen. Max Verstappen behaalde een prachtige derde plaats in de Formule 1 en het weer was schitterend. Prima start van de dag zou je zeggen. Helaas werd het een totale off-day en ging Susteren met twee punten te min naar huis.

De club uit Maasbracht MBC’13 is de hekkensluiter in de 5de klasse 07. De jongens van het vierde waren daarom vastberaden om met winst terug huiswaarts te keren. Maasbracht was in het begin van de wedstrijd het meest gevaarlijk en dus was het opletten geblazen om niet tegen een achterstand aan te lopen. Susteren probeerde het vooral door de diepe bal naar voren te spelen. Susteren kwam er een aantal keren goed uit maar het ontbrak hem vooral in de aannamen. Na een half uur kwam voor Susteren gelukkig toch de 0-1 voorsprong. Jorg van de Vin bereikte Marcel met een prima bal in de loop. De verdediger van Maasbracht wist op het laatst de bal te veroveren maar Marcel pakte hierna terug het balbezit en wist de bal langs de keeper te schieten.

Susteren verzuimde om de scoren verder uit te bouwen. De mogelijkheden waren er maar het geluk stond niet aan de kant van de gasten. MBC kwam op gelijke hoogte nadat Susteren probeerde voetballend uit te verdedigen maar de aanvallers van Maasbracht wisten de bal te onderscheppen en Manuel van der Linden te omzeilen. De jongens van Susteren waren zich bewust dat er niet goed gevoetbald werd en probeerde het in de tweede helft om te draaien. Maasbracht zag dat Susteren niet presteerde naar behoren en had het gevoel dat er meer te halen viel. Maasbracht werd gevaarlijk voor het doel. Zo wisten ze in de tweede helft Manuel bijna de passeren na een afstandsschot buiten de 16, maar de keeper van Susteren tikte de bal mooi uit de hoek over de achterlijn. Vanuit die corner kwam de bal via het hoofd van de aanvaller nog op de lat terecht en kwam Susteren goed weg.

Susteren kwam terug op voorsrpong. René Verjans wist de bal in de een rebound in het doel te werken nadat Marcel na een poging op doel de keeper trof. 1-2. Susteren kreeg kansen genoeg om de scoren uit te breiden. Guus Bisschops en Richard Hubens hadden beide een doelpunt op naam kunnen schrijven. Voor een bijna open doel wisten ze de scoren niet uit te breiden. De voetbalwet schrijft voort “als je zelf niet scoort, doet de ander dat wel” en dat kwam ook uit. Susteren liep uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel van het veld en was de teleurstelling ook groot. Voor de jongens van het vierde voelde dit als een verloren wedstrijd maar tweede paasdag komen de jongen van MBC’13 weer terug. Het vierde heeft de kans om dan wel met 3 punten van de hekkensluiter te winnen.

Gesprek laden
Gesprek laden