SC Susteren

Matige scheidsrechter doet Susteren 4 de das om, maar plant zich vrij tijdens Limburgse Middag op het Oktoberfeest

Home > Media > Nieuws > Matige scheidsrechter doet Susteren 4 de das om, maar plant zich vrij tijdens Limburgse Middag op het Oktoberfeest

Ook de laatste wedstrijd in het bekertoernooi is het de jongens van het vierde elftal van Susteren niet gelukt om met de punten naar huis te gaan. In Brunssum werd het 6-1 voor de thuisploeg.

Vrijdagavond speelde Susteren een mooie oefenderby tegen het tweede elftal van de Susterse Boys. De jongens van de hei werden met 5-1 verslagen na uitgespeelde goals van Rik Vrehen (3x), Guus Bisschops en Brandon Emmanuel. Met de overwinning van afgelopen vrijdag vertrok Susteren met goede hoop richting Brunssum.

Een goede warming-up voor de wedstrijd was bij de kleine club uit Brunssum helaas niet mogelijk. Er was geen ruimte ter beschikking vanwege het aanleggen van een kunstgrasveld en dus moesten de jongens het doen met een veldje van ongeveer 10 bij 10 meter.

Om 12:00 werd er afgetrapt waarbij het spel gelijk op ging. In de 30ste minuut kreeg Brunssum een onterechte penalty cadeau vanwege een schouderduwtje van Niels Schonbrodt in het duel om de bal. De penalty werd slecht ingeschoten en gestopt door Manuel van der Linden maar in de rebound was het dan toch raak voor vv Brunssum. Susteren kreeg hierna genoeg kansen op revanche. Marcel Bonten raakte de binnenkant van de paal na een mooie lob over de keeper op de hoek van de 16meter. Ook Koen Engelen kon de bal na een mooie aanval bij de tweede paal binnen tikken maar raakte de bal net iets verkeerd waardoor de keeper van de tegenpartij deze in de korte hoek kon stoppen.
Susteren kreeg hierna voor de tweede keer een onterecht doelpunt om de oren. Een duw in de rug bij Jorg van de Vin na een vrije trap van Brunssum was in de ogen van de scheidsrechter geen overtreding waardoor de bal kon worden binnengeschoten. Met een onverdiende achterstand ging Susteren met 2 doelpunten verschil de rust in.

In de tweede helft was Susteren vooral gefrustreerd wegens het matig fluiten van de scheidsrechter. Brunssum wist nog 4 keer het net te vinden en ook Guus Bisschops wist de bal achter de keeper te werken. 6-1 was een onterechte uitslag na afloop van de wedstrijd en Susteren was vooral zwaar teleurgesteld in het verloop.

Volgende week start de competitie voor het vierde elftal van Susteren en zullen alle pijlen gericht zijn om met betere resultaten te komen. Om 11:00 is het tweede elftal van Centrum Boys uit Sittard de volgende tegenstander.

Gesprek laden
Gesprek laden