SC Susteren

Koploper Obbicht te sterk voor susteren 4

Home > Media > Nieuws > Koploper Obbicht te sterk voor susteren 4

In de 5de klasse 07 was de koploper Obbicht afgelopen zondag te gast in Susteren om het op te nemen tegen het vierde elftal. Met een straffe frisse wind werd er 12:00 afgetrapt op het kunstgras van sportpark Suestra.

Het jonge elftal uit Obbicht ging volop voor de overwinning om de koppositie te behouden. Obbicht combineerde goed en liet de bal goed rond lopen. Susteren wist zich geen raad met het snelle spel van de bezoekers. Het was daarom ook Obbicht die de meeste aanspraak maakte op het eerste doelpunt. Die kwam er na een half uur voetballen. Susteren probeerde via doelman Manuel van der Linden het spel van achteruit op te bouwen. Obbicht zette meteen druk op de verdediging waarna Wilbert Smeets de bal verloor en Obbicht 1 op 1 kwam te staan met Manuel en de bal in het net schoot.


Susteren had hierna nog kans om de stand gelijk te trekken. Een vrije trap net buiten de 16 meter wist Jorg van der Vin met een poeier richting de kruising te werken, maar de doelman van Obbicht kon de bal met een goede reflex uit de hoek tikken. Niet veel later versierde Obbicht slim een penalty. Koen Engelen hield de aanvaller van Obbicht licht vast waarna de speler van Obbicht besloot zich te laten vallen. De penalty werd benut en Susteren keek tegen een 0-2 achterstand aan en voelde dat het lastig zou worden om de koploper ook maar van een punt te beroven. Susteren kreeg na de 0-2 wel nog enkele gevaarlijke kansen op de achterstand te verkleinen. Een corner werd rakelings naast gekopt en Milan Lemmens die het vierde kwam uithelpen schoot de bal in het zijnet na een opmars langs de linker flank . Met een 0-2 achterstand werd er de rust ingegaan.

In de tweede helft kwam Susteren beter in het spel en er werd meer naar voren gevoetbald wat resulteerde tot dreigende situaties voor het doel van Obbicht. Wilbert Smeets kreeg een grote kans op de 1-2 na een voorzet van Marcel Bonten aan de rechterzijde op de 16 meter. Wilbert stond vrij om de bal in het doel te koppen maar raakte de bal niet goed om de bal de juiste richting mee te geven. Susteren was in de tweede helft het gevaarlijkst en maakte de meeste aanspraak op een doelpunt. Echter kwam Obbicht op een 0-3 voorsprong na het inleveren van de bal door Marcel Bonten na een mislukte terugspeelbal op Jorg van der Vin. Obbicht kwam goed tussen de paas en kon zo de aanval opzette voor de 0-3.
Niet veel later wist Susteren toch een verdiende doelpuntje mee te pikken. 5minuten voor tijd schoot Loran Wilms de bal in het dak van het doel vanuit een corner.

1-3 was de eindstand en Obbicht blijft met een beter doelsaldo koploper samen met Centrum Boys.
Aankomende zondag speelt het vierde wederom thuis. Nu tegen de buren uit Echt EVV.

Gesprek laden
Gesprek laden