SC Susteren

KNVB test nieuwe wedstrijdvorm pupillen op 23 november

Home > Media > Nieuws > KNVB test nieuwe wedstrijdvorm pupillen op 23 november

Op woensdagavond 23 november (18:00 uur tot 19:45 uur) zal er in plaats van trainen voor de E- en F- jeugd een ‘oefenwedstrijdavond’ plaatsvinden. Deze oefenwedstrijdavond staat in het teken van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen die vanaf het seizoen 2017/2018 gaan gelden.

De exacte doelstelling voor deze avond is: het testen van de nieuwe wedstrijdvorm die bedacht is door de KNVB voor O8, O9, O10 en O11 pupillen door middel van vier oefenwedstrijden in de nieuwe stijl (6. tegen 6.). Deze wedstrijden worden door de O8,O9 O10 en O11 pupillen van Sportclub Susteren gespeeld. Dit om ouders, coaches, scheidsrechters, vereniging en spelers kennis te laten maken met een nieuwe wedstrijdvorm die vanaf het seizoen 2017/2018 van kracht is.

De KNVB heeft er een presentatie bij gemaakt. Die kunt u via deze link downloaden.

Waarom nieuwe wedstrijdvormen?

In samenwerking met experts uit binnen- en buitenland, verenigingen, coaches, scheidsrechters, ouders en natuurlijk de kinderen zelf, heeft de KNVB het pupillenvoetbal grondig onder de loep genomen. Hieruit blijkt dat er verbetering mogelijk is. Het idee van de KNVB is dat er nieuwe wedstrijdvormen komen voor pupillen (O6 t/m O12).

Deze wedstrijdvormen sluiter beter aan bij de ontwikkelingen en het spelplezier van voetballende jongens en meiden, op alle niveaus. Zo worden er bijvoorbeeld wedstrijden gespeeld met minder veldspelers en op kleinere veldjes. Hierdoor zijn de spelers vaker aan de bal, scoren ze meer en hebben ze dus een hoge betrokkenheid in het spel. Deze nieuwe wedstrijdvormen zijn volledig gericht op het vergroten van spelplezier, op samen voetballen en op de ontwikkeling van de spelers op alle gebieden.

De KNVB wil samen met de verenigingen deze vernieuwing in het jeugdvoetbal tot stand brengen. Een onderdeel van het tot stand brengen is het testen van de nieuwe wedstrijdvormen. Hierdoor krijgt de KNVB te horen wat de verenigingen van de wedstrijdvormen vinden, of er nog ideeën, tips, kritiekpunten en vragen zijn.

Gesprek laden
Gesprek laden