SC Susteren

Het Sittards kwartiertje weerhoudt SCS 4 van de overwinning

Home > Media > Nieuws > Het Sittards kwartiertje weerhoudt SCS 4 van de overwinning

Susteren 4 heeft het afgelopen zondag het niet gered om punten na huis te nemen uit Sittard tegen het 3de elftal VV Sittard.

Vanaf de aftrap was VVS de bovenliggende ploeg. Susteren had weinig in te brengen tegen het goede combinatiespel van Sittard. Toch kwam Susteren op een 0-1 voorsprong. De eerste beste kans die Susteren creëerde werd benut. Een diepe steekpaas van Stijn Vaessen op Marcel Bonten werd buiten het bereik van de keeper binnen gerold. Ongeloof bij Sittard omdat de thuisploeg sterker in de wedstrijd zat en al paar keer gevaarlijk waren geweest voor het doel van Susteren.

Toch liet Sittard het er niet bij zitten en zette druk om de stand gelijk te trekken. In de 40ste minuut kwam Susteren met de schrik vrij toen VVS het probeerde met een afstandsschot buiten de 16 meter. De bal kaatste via de onderkant van de lat en de paal weer uit het doel van Manuel van der Linden. Susteren kwam met de schrik vrij en redde het om met een voorsprong de rust in te gaan.

Susteren wist dat Sittard er een tandje bovenop zou doen in de tweede helft. Voor Susteren was de nul houden de basis om het maximale eruit te halen in deze wedstrijd. Net als in de eerste helft was het Sittard die het meest dreigend was voor de goal van Susteren. Toch kreeg ook Susteren een hand vol kansen via de lange bal naar voren. Wieb Leenders die na zijn carrière als marathonloper terugkwam debuteerde in de tweede helft en was meteen aantal keren gevaarlijk voor het doel. Wieb mistte een één op één kans met de keeper om de voorsprong te vergroten maar even later was het toch dezelfde Wieb die na goed doorzetten de bal voor de keeper wist binnen te schieten. 0-2 was misschien qua spel gezien niet geheel verdiend maar Susteren werd steeds gevaarlijker door te kiezen voor de lange bal.

Susteren hoopte op een geknapte VVS, maar de thuisploeg verslapte niet. Sittard kwam terug op 1-2 en zo kreeg Sittard toch weer wat hoop om er wat van te maken. In de 80ste minuut werd er een smerige overtreding gemaakt op Koen Engelen die aantal keren van achteren op de hielen werd getikt. Koen ging verhaal halen bij de speler van Sittard en er ontstond een opstootje waarbij de scheidsrechter besloot om niet alleen de speler van VVS maar ook Koen Engelen met een tijdstraf van het veld te sturen. Ongeloof bij Susteren aangezien Koen Engelen hier niets te verwijten viel.

Paar minuten later gebeurde hetgeen wat een lange tijd in de lucht hing. Sittard kwam terug op een 2-2 gelijkspel. Teleurgesteld en vermoeid moesten er nog 5 minuten gevoetbald worden. En VVS ging door om het maximale eruit te halen. Met een bal op de lat kwam Susteren nog met geluk weg. Maar met nog een paar seconde op de klok was het Susteren niet gegund een punt mee te nemen uit Sittard. Een schot kon niet worden geblokt waardoor de bal het net achter Manuel liet bewegen. 3-2 is de eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Volgende week mag Susteren het opnemen tegen Obbicht die momenteel de kop van de ranglijst aanvoert. 12uur wordt er afgetrapt op Sportpark Suestra.

Gesprek laden
Gesprek laden