SC Susteren

Gezellig jeugdkamp op Sportpark Suestra!

Home > Media > Nieuws > Gezellig jeugdkamp op Sportpark Suestra!

Op persoonlijke titel, maar gegarandeerd met de steun van de rest van de leiding, een inkijk uit mijn Lief Dagboek van het weekend van 16 en 17 juni.

Waar de KNVB al jaren een speurtocht doet naar aanstormende Susterse talenten, was het nu de beurt aan de kinderen zelf. Een speurtocht door de straten van het smalste stukje van Nederland. Smal of niet, de tocht duurde 1,5 uur maar het was een prima start van het jeugdkamp 2017. In de tocht zaten enkele opdrachten, en een heuse quiz ontbrak ook niet. “Noem een speler van F.C. Wageningen”…..caramaba, wij danken Google op onze blote knieen voor haar bestaan. Bij een afbeelding van een jeugdcoordinator slash politieagent slash beroepspyromaan, nogal wat suggesties. Aangezien het creatieve brein van een kind niet gedwarsboomd dient te worden, accepteerde de leiding alle antwoorden. Gelet op de imagoschade van de persoon in kwestie, geen verdere details.

De sambakanaries van de E en D-jeugd bouwden hun slaapplaatsen in de tenten vervolgens op en de F-jeugd mocht voor deze keer legaal slapen in het kleedlokaal. Hopelijk zijn ze volgend seizoen weer ouderwets wakker, als de tactische besprekingen weer worden gevoerd.

De rugzakjes waren weer goedgevuld. Dit jaar weer het klassieke schepsnoep van het Kruitvat maar de hoogste binnenkomer dit jaar toch wel de Spinner. Gouden, gele, lichtgevende, zilveren, leger, en de overige vierenviertig versies. Ze waren er dit jaar allemaal bij.

Rond 22 uur waren de kinderen weer op het sportpark. Startsein voor een nachtje latje-trap, partijtje spelen, clubkampioenschappen snoep eten, cola-Mentos-proefjes en de rest van de mikmak. Ook een afvaardiging van de leiding besloot een wedstrijdje latje-trap te doen. Terugkijkend op mijn trouwe stappenteller, vond zo rond 06:00 uur de finale plaats. Geen sinecure, dunkt me.

Een aantal bikkels hield toen nog steeds paal en was toen met de vierentwintigste kruiwagen met sprokkelhout bezig. Het kampvuur brandde hierdoor historisch lang. Het sprokkelhout-personeel van Susteren zal in ieder geval in haar nopjes zijn, de groenbak gaat de komende week niet aan de straat. Ik herhaal, niet aan de straat.

De kinderen hebben zich buitengewoon goed gedragen. Geen wanklanken, een bijzonder fijne groep. In 1988 ooit de legendarische uitspraak: “dit is een goed stel”. Die in Susteren vormen ook een goed stel.

Op zaterdagochtend schijnt er tussen 09 uur en 10:30 uur een ontbijt hebben plaatsgevonden. Weer terugkijkende op mijn trouwe stappenteller, moeten dit de momenten geweest zijn dat ik ter bedde was.

Maar geen klachten gehoord hierover. Vers witbrood met Duo Punoti, een succesformule.

Er werden nog wat spelletjes gedaan op zaterdagmorgen. Vrijwillig aan een lat gaan hangen bijvoorbeeld. Of een parcoursje afleggen. En wat te denken van container-basketbal? Ik zie het uw kinderen thuis te weinig doen.

Na de moeder der snacks, het broodje kroket, arriveerden de echte helden. De mini F’s! Samen met hun vaders en moeders speelden ze een partijtje voetbal. Ook de F, E en D probeerden van hun ouders te winnen. Met wisselde successen waarschijnlijk. Volgend jaar weer een kans jongens….

Rond de klok van vieren een overheerlijke bbq. Voor de ouders dan natuurlijk. Want de kinderen maakten hun voetbalmarathon vol. Die arme kunstgrasmat, wenste bijna dat er een lint omheen gespannen was.

Ook was er nog een heus glijzeil. Zo’n ene die we ons allemaal wensen als we jonger zijn dan twaalf jaar. Maar ook Henk van Deenen (coach, leider, scheidsrechter, secretaris en verzorger van de F3) ging het avontuur aan, maar viel wonder boven wonder meteen stil. Een slaapklop in kampjargon.

Ik dank mijn collega leiders, ik dank de organisatie (Rogier, Hein en Noud) maar bedank vooral de kinderen voor een geweldig gezellig kamp. Die van de C hebben pech het komende jaar, de rest tot volgend seizoen!


Bas


Gesprek laden
Gesprek laden