SC Susteren

Fel strijdend Susteren O-17 krijgt te weinig tegen UOW ‘02

Home > Media > Nieuws > Fel strijdend Susteren O-17 krijgt te weinig tegen UOW ‘02

Waubach, 4 maart 2017- Met een inzet die wellicht een 300% groter is dan vorige week tegen Caesar vecht Susteren vandaag een prachtige strijd tegen nummer 3 op de ranglijst UOW, dat eerst geen gat weet te vinden in de hechte groenwitte defensie en vervolgens de laatste 30 minuten moet vrezen voor haar voorsprong. Het “wat, als..” krijgt met de rode kaart voor Jules na 15 minuten (omlopen van een doorgebroken speler) weliswaar even een kort vervolg, maar na afloop dalen de complimenten neer over de moegestreden Susterenaren, die minimaal een punt hebben verdiend.

De wereld deze week:

  • Bij een huisinval in Echt worden de wapens gevonden waarmee in 2014 en 2016 aanslagen zijn gepleegd in Ohé en Laak;
  • Archeologisch onderzoek bij de Sportzône in Sittard brengt restanten uit de IJzertijd aan het licht;
  • Geert Wilders (PVV) weigert deelname aan twee televisiedebatten in aanloop naar de verkiezingen van 15 maart.

Praten
Tot genoegen van de S-side start Susteren vanaf de eerste minuut fel. De eerste kans komt via Bryan en Tycho. Tycho, Bryan en Ghislain houden voorin de druk hoog, Tom, Rens en Daan zitten op het middenveld kort op hun tegenstanders en achterin staan Mark, Jules, Hay, Brecht en Quinten als een huis, zij het dat Sue Tholen uit het ontbreken van gel in Quintens haar afleidt dat diens voorbereiding op de wedstrijd niet geheel 100% is geweest. Niels Schonbrodt spoort zijn spelers aan om meer te praten, waar het hoge tempo permanente alertheid vraagt. Mirjam Hermsen is daarin lichtjes berustend: “Ja, jongens en praten: dat moet nog uitgevonden worden”. Oma Simons, geboren in Waubach, volgt de wedstrijd met aandacht en roept verbaasd “Wae ligk dan doa noe?” als Tom van ver af schiet en daarbij zichzelf uit balans brengt. Haar volgende verbazing over het feit dat de groenwitte verdedigers bij het naar voren gaan stoppen op de middenlijn (“Maoge ze neet wiejer loupe?”) wordt door dochter Yvonne voorzien van een korte tactische bespiegeling (“Maog waal, mer is neet sjlum”). Een korte vergelijking tussen de veelkleurige voetbalschoenen op het veld en de extreem dure gouden en zilveren voetbalschoenen die zijn gespot in Verona gaat vooraf aan een mooie, door Rens en Daan opgezette aanval, die via Tom bij Tycho komt, die goed Bryan aanspeelt, wiens scherpe voorzet door Ghislain net naast wordt geschoten.

Rood
Als Mark goed doorgaat over rechts en onderuit gaat, schiet Daan de vrije trap net voorlangs. De volgende doorbraak is voor UOW, waarbij Jules de doorgebroken speler vasthoudt en omloopt. De S-side heeft begrip voor de getoonde rode kaart. Thijs Arts is nog niet pessimistisch: “Dèk geit ein ploog mit 11 taege 10 sjlechter voetballe en ein ploog mit 10 taege 11 baeter”. Bij een snelle UOW-aanval is vooreerst nog een goede redding van Quinten nodig. Als Rens twee maal achter elkaar wordt getorpedeerd krijgt ook bij UOW een speler geel. Ondertussen blijft de roodblauwe midvoor klagen en zeuren en wordt hij door zijn medespeler opgeroepen te stoppen “anders staan wij dalik ook met 10 man!” Rust: 0-0.

Goed
In het aantekenboekje van uw verslaggever (die in de kantine nog even voor een KNVB-scout wordt aangezien) staat over de tweede helft vooral het woord “goed” genoteerd. Brecht wint alle kopduels en wint samen met Mark een grondduel op de achterlijn binnen de 5-meter, Niels (voor Ghislain gekomen) haalt een goede pass van Brecht net niet, Kevin (voor Tycho in de ploeg) ruimt via een dubbele omhaal, maar dan komt een aanval door het midden en is Quinten kansloos: 1-0. Wie verwacht dat UOW met overmacht doorstoomt heeft buiten de bezoekers gerekend: onversaagd gaan de 10 van Schonbrodt/Meessen op zoek naar de gelijkmaker. Hay stoomt twee maal langs vier tegenstanders op naar voren, Daan geeft goede passes, Tom rent goed door en kan Bryan net niet bereiken, Kevin breekt snel door en passt op Rens, die randje buitenspel staat, schoten van Bryan en Tom worden gestopt, een mooi ver schot van Niels scheert rakelings over, Niels wordt afgefloten na een pass van Daan (Sue Tholen: “Ram boetesjpel”) en met nog 10 minuten te spelen dirigeert Schonbrodt Hay naar voren en gaat Susteren ouderwets va banque spelen. UOW wisselt haar midvoor, waar Brecht als een Jezus aan het kruis achter tegen aan blijft staan (“Ouw hoer man, die is f**ing gay”) en moedig gaan de groenwitten hernieuwd voorwaarts. En waar Quinten nog twee keer moet redden, gaat een eerste schot van Hay net naast en krijgt de toegevoegde spits na goed werk van Daan, Tom en Bryan een schietkans op 18 meter; het schot is goed, maar de keeper redt.

Met een goede redding van Rens en Kevin sluit de wedstrijd.

Men of the Match

Tevredenheid bij de S-side (Ivo Rossel: “300% baeter es veurige waek”), waar Brecht en Mark als Men of the Match worden geroemd, maar Yvonne Simons terecht opmerkt “dat ze dat allenej waal waore vandaag”. “Ein punt waor zeker verdeend”, meent Jan Bovend’aerde. En daar sluit de rest zich graag bij aan.

Gesprek laden
Gesprek laden