SC Susteren

FC RIA stopt goede reeks Susteren 4

Home > Media > Nieuws > FC RIA stopt goede reeks Susteren 4

Met een reeks van 4 dik gewonnen wedstrijden heeft het 2de elftal van RIA in een gelijk opgaande wedstrijd aan het langste eind getrokken. In Susteren werd het 4de met 0-3 verslagen.

Susteren begon zonder vaste doelman Manuel van der Linden. Stijn Vaessen offerde zich op om het doel te verdedigen tegen Nieuwstadt. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Er werd goed het duel ingegaan en qua spelbeeld ging het gelijk op. Echt gevaarlijk waren beide teams het eerste half uur nauwelijks.

Toch kwam RIA op een 0-1 voorsprong nadat de bal hoog in de 16 werd voorgelegd en de aanvaller helemaal vrij over keeper Stijn Vaessen kon inkoppen. Aangezien Susteren moeite had om dicht bij het doel van de tegenstander te komen, wisten de jongens dat het lastig ging worden om met ook maar één punt van het veld te lopen.

Vlak voor rust kreeg Susteren een kleine kans. Marcel Bonten kon via een lange bal van de zijlijn de bal met een snoekduik op doel koppen. Maar de afstand was te groot om het de keeper moeilijk te maken.

Beide elftallen waren aan elkaar gewaagd, maar op gebied van effectiviteit was RIA in deze wedstrijd beter. In de laatste kwartier van de wedstrijd kwamen de gasten enkele keren aanvallend goed eruit, wat resulteerde dat ze nog 2 doelpunten konden maken. Qua spelbeeld was dit niet nodig geweest en was een 0-1 of misschien toch een gelijkspel verdiend geweest.

Susteren moet zich herpakken en zal na de carnaval weer alles moeten geven om in het linker rijtje te blijven.

Op 5 maart staat het 3de elftal van VV Born op het programma. Om 11:30 wordt de bal afgetrapt op Sportpark Op den Toren.

Gesprek laden
Gesprek laden