SC Susteren

Eerste overwinning binnen voor Susteren 4

Home > Media > Nieuws > Eerste overwinning binnen voor Susteren 4

Zondag stond de eerste uitwedstrijd op het programma voor de jongens van het vierde van Susteren. Om 10:30 kwam iedereen in Nieuwstadt bij elkaar om het op te nemen tegen het tweede elftal van FC RIA.

Het was prima weer. De zon scheen, weinig wind en een lekkere temperatuur voor de toeschouwers langs de kant. Om half 12 werd de bal afgetrapt en begonnen we aan wedstrijd tegen de buren uit Nieuwstadt.
FC RIA zat vanaf het begin goed in de wedstrijd, er werd goed druk gezet en RIA kreeg aantal grote kansen om de scoren te openen. Susteren had de eerste 30 minuten niet veel in te brengen en de tegenstander verprutste 2 grote kansen één op één op doelman Manuel van der Linden.

Toch kwam Susteren op voorsprong door een mooie dieptepaas van Branden Emanuel op Marcel Bonten die net eerder dan de keeper bij de bal arriveerde en zo de doelman kon uitspelen en de bal in de korte hoek binnen kon tikken. Dit was een grote klap voor RIA aangezien zij de meeste en grootste kansen hebben gekregen om op voorsprong te komen. Susteren begon na de 0-1 eindelijk in de wedstrijd te komen en creëerde enkele kansen via aanvallen langs de flanken. 0-1 bleef echter de ruststand en Susteren ging met een voorsprong aan de thee.

In de tweede helft zette RIA terug druk op Susteren en probeerde de stand gelijk te trekken. Susteren hield lang stand maar in de 70ste minuut wist RIA dan toch de gelijkmaker te maken na knullig balverlies op het middenveld bij Susteren. Toch knokte Susteren zich terug in de wedstrijd en probeerde terug op voorsprong te komen. Dat lukte want 5 minuten voor tijd wist Jorg van de Vin na een goede paas van Koen Engelen de bal hard langs de keeper van FC RIA te schieten. De 1-2 voorsprong hield Susteren vast en liep na 90 minuten voetballen met 3 punten van het veld.

Susteren staat nu in de stand gedeeld tweede met 4 punten. Volgende week zondag komt koploper Armada uit Grevenbicht op bezoek.

Gesprek laden
Gesprek laden