SC Susteren

Eerste 1/2 Finale: Susteren O-17 sterk in spannende slijtageslag

Home > Media > Nieuws > Eerste 1/2 Finale: Susteren O-17 sterk in spannende slijtageslag

Helden, 25 mei 2017 - Op een zonovergoten Sportcomplex Kerkeböske in Helden spelen vandaag twee ploegen die de laatste weken duidelijk in een goede ‘flow’ zitten hun eerste halve finale om promotie naar de hoofdklasse. In de warmte op het zandige voetbalveld eist het hoge tempo tegen het einde zijn tol en wordt de spannende wedstrijd een echte slijtageslag. Twee strafschoppen, beide zeker benut, bepalen de eindstand op 1-1. Daarmee is voor de tweede wedstrijd volgende week nog niets beslist. Zowel de S-side als het trainersduo Schonbrodt/Meessen zijn unaniem vol lof over de inzet en de kwaliteit van het vertoonde spel van de Susterenspelers: “Goeie pot!”.

De wereld deze week:

  • Aanslagen in Manchester en in Egypte kosten 22 resp. 26 mensen het leven;
  • Ajax verliest de Europa League Finale tegen Manchester United met 0-2;
  • VS-president Trump laat tijdens de G7-bijeenkomst op Sicilië nog in het midden of de VS het klimaatverdrag van Parijs zullen gaan nakomen.

Verwarrend

Zonder Tycho (geschorst), Quinten (Amsterdam) en Niels (werken), maar met Raf en Casper (Elles: “Weer zeen hofleveranceer”) en Youri (niet met zijn ouders mee naar Camping de Heldense Bossen (!), Daniëlle en Petro komen wel vanaf de camping “óm d’n hook” met de fiets naar de wedstrijd kijken) treden de bezoekers met een iets gewijzigd team aan. Als in de gelijk opgaande strijd Raymond een goede verdedigende actie beloont met een “Klasse bal, Brecht” corrigeert de S-side hem met “Youri”, stelt Raymond “Maar die heeft het rugnummer van Brecht” en concludeert de S-side dat “dat inderdaad verwarrend is”. Het tempo ligt hoog: twee sterke verdedigingen, twee vroeg storende middenlinies en twee maal drie actieve aanvallers zorgen voor een enorm hoog tempo in de wedstrijd. “Het wordt een conditieslag”, merkt Wilfried al na 6 minuten op. Het aantal kansen blijft aan beide zijden beperkt: een schot van Bryan (voorwerk Youri-Daan-Tom-Alex), een kopbal van Brecht (voorbereid door Jules-Hay-Rens-Alex-Bryan), een vrije trap van Tom (Raymond: “Hou ‘m laag, niet in het vangnet”) in het vangnet en een vrije trap van Jules (overtreding op Daan) net over markeren de periode van de 20e tot de 34e minuut waarin Susteren de sterkere partij is. De redding van Raf, de vrije trap die Hay met het hoofd van de lijn haalt en de strafschop, nadat Heldens spits tegen Raf aan botst, zijn de tekenen dat ook de thuisploeg niet zonder kansen blijft. Rust: 1-0.

Eén bal

Hoewel in de dug-out van de thuisploeg zo op het oog nog een reservebal ligt, wordt deze consequent ook echt als ‘reservebal’ behandeld en gedurende de gehele wedstrijd –en dus ook bij royale ruimingsacties van de thuisploeg- niet in het veld gebracht. Nu de bezoekers uiteraard meer haast hebben dan de thuisploeg spoedt Thijs zich over het naastgelegen veld om die ene bal op te halen, opbeurend nageroepen door Raymond: “Blijf jij maar hier. Voordat jij terug bent…” (1e loopactie) en “Hei scheids, tijdrekken!” (als Thijs bij de 2e ophaalactie de bal tegen de boarding schiet).

Tweede strafschop

Ook gedurende de tweede 40 minuten geven beide ploegen weinig kansen weg. Raf redt goed op een venijnig schot, Bryan en Ghislain komen te laat bij een scherpe voorzet van Hay vanaf de linkerflank, een vrije trap van Helden ketst op de lat, goede ingrepen van Mark (links) en Kevin (rechts) leiden tot kansen voor Ghislain, Daan, Youri en Tom en een pass van Jules en een actie via Youri-Brecht-Daan brengen Bryan voor de keeper. Diens actie wordt met een strafschop bestraft, die Tom keurig omzet in de gelijkmaker. Nog éénmaal wordt het spannend als Helden een vrije trap verrassend snel neemt, maar Raf goed oplet en keurig redt. Eindstand 1-1.

Overleg

De vermoeide spelers worden na afloop rijkelijk overladen met complimenten voor hun inzet en het vertoonde spel. “Met deze inzet liggen er volgende week zeker kansen”, is het oordeel van hen die het (denken te kunnen) weten. Niels Schonbrodt is dan nog in overleg met zijn collega uit Helden om met het oog op Pinkpop 2017 tot een goed tijdstip te komen voor de terugwedstrijd.

Gesprek laden
Gesprek laden