SC Susteren

Een huldiging, een groot verlies en een verdiend gelijkspel voor Susteren 1

Home > Media > Nieuws > Een huldiging, een groot verlies en een verdiend gelijkspel voor Susteren 1


Het was een hectische dag op Sportpark Suëstra zondag. De eerste competitiewedstrijd tegen Minor stond gepland en er gebeurde van alles.

Allereerst werd er door het bestuur stilgestaan bij het vertrek van ex-aanvoerder Dennis van der Zee. Ruim 9 jaar heeft hij als man van Echt in het 1ste gevoetbald, waarvan veel jaren als aanvoerder. Zoals voorzitter Wim Fiddelaers het vertelde voor de wedstrijd: "Doe kooms es eine jong van Ech, mer gings weg es eine van Zöstere."

Voor deze lange tijd in het 1ste had het bestuur een karikatuur laten maken van "Zee" en zijn vriendin Madelon een bloemetje overhandigd. Beide zullen we stiekem nog wel vaker zien in of rond de kantine van SCS.


Na het bedankwoordje was het de taak van het huidige eerste om tegenstander Minor uit Nuth te verslaan. Minor had er alles aan gedaan om Susteren over de knie te krijgen, want vrijdag stond zelfs een auto met een Minor-vlagje op de parkeerplaats. Toevallig dat het 1ste van ons ook traint op vrijdag.

De wedstrijd was nog geen 10 minuten bezig toen aanvoerder Thomas Sevriens naar eigen zeggen bleef hangen in het gras. Een blessure aan de knie, die hopelijk meevalt, maar waar vooralsnog niks over gezegd kan worden. In ieder geval veel beterschap Thomas!

De eerste helft was verder vooral voor Minor. Susteren creëerde een paar kleine kansen en Minor wist door Elalji de 0-1 te maken na een diepe bal achter de verdediging. De wind speelde wellicht een rol, want met vlage stond deze over de lengte-as op het veld.

Na rust was het dezelfde Elalji die de verdediging uitspeelde en beheerst afrondde. Even leek het erop of Susteren het wel geloofde, maar dat was van korte duur, want de drang naar voren werd groter en de kansen namen toe. Gelukkig voor Susteren redde Bas Koolen 2x achter elkaar op de lijn na de inzet van Niels Stouten en zodoende bleef de thuisploeg in de wedstrijd.

De druk werd groter en een kwartier voor tijd schoot Bart Dings de bal achter de keeper nadat hij in de 16 beheerst de bal aannam en gelijk het doel trof. Kansen waren er op dat moment alleen voor Susteren en het was vaker hectisch voor het doel van Minor. Uiteindelijk wist Nick Meeuwissen in de blessure-tijd met een rake kopbal toch het verdiende punt in de wacht te slepen.

Volgende week gaat de reis naar Vierlingsbeek, waar nieuwkomer Volharding hun thuiswedstrijden speelt.

Gesprek laden
Gesprek laden