SC Susteren

B1: Susteren heeft aan één helft genoeg voor zege op Scharn

Home > Media > Nieuws > B1: Susteren heeft aan één helft genoeg voor zege op Scharn

Na een leuke eerste helft staat Susteren vandaag tegen hekkensluiter Scharn met 3-0 voor. Daar waar de toeschouwers zich verheugen op een even leuke tweede helft, lijken de spelers van de thuisploeg gedurende de tweede 40 minuten “im Gefühl des sicheren Sieges” met hun gedachten overal te zijn, behalve bij de wedstrijd. “Slaapverwekkend”, concluderen zowel S-side als trainer Meessen. Aan het einde staat de ruststand ook als eindstand op het scorebord.

De wereld deze week

  • De Cubaanse leider Fidel Castro overlijdt op 90-jarige leeftijd;
  • De gemeente Echt-Susteren wil garanties voor de leefbaarheid in Nieuwstadt en Susteren bij aanleg van de yard bij VDL Nedcar;
  • De zoektocht naar de vijf weken geleden vermiste Dorota Galuszka-Granieczny uit Süsterseel gaat onverminderd verder.

Sjrieve

Uw verslaggever is enkele minuten te laat en wordt door Anneke Lammerts van Bueren ontvangen met de mededeling: “’T sjteit al 1-0. Doe mós sjrieve!”. Jim bevestigt zijn dochters boodschap: “Niels. Vanaaf 41 maeter”. “Dao kènt dan nog waal ein paar maeter in zitte”, nuanceert Ivo, “Mer ’t waor wied”, benadrukt Jim. Roy heeft zijn bedenkingen: “Esse toch es versjlaaggaever de importantie van deze wedsjtried neet inzuus en 10 menuute te laat kums aankakke, dan vraog ich ’t mich aaf!”, waarop Robert en Ivo het onderwerp van gesprek opnieuw meteen veranderen:. “Waat gebroeks doe veur ein weurd? Importantie? Wo geit dat euver?”. De S-side levert daarnaast ook nog de feitelijke informatie over de ontbrekende spelers: Youri met de A mee, Ghislain ziek, Tycho en Brecht gekwetst. In de tussentijd heeft de trainer van Scharn zijn spelers al toe geroepen “Je zult toch mee moeten zakken. Ze komen nu met te veel mee” bij een aanval via Mark, Jules, Tom en Alex en roept hij even later “Hei jónges, ’t geit d’r óm óm duels te winne!”, als Mark eerst slim de bal via zijn tegenstander achter laat lopen (S-side: “good, Mark, good, Mark, good, Mark, heèl good, Mark”), Hay versnelt op de uittrap van Quinten, Niels de pass (“Kiek ‘m èns eine pass euver 41 maeter gaeve”, aldus Jim en Ivo; het zullen 20 meters zijn geweest, red.) aan Bryan geeft en deze beheerst de lange hoek vindt: 2-0.

Hogere wiskunde

Een combinatie Daan-Tom-Kevin wordt door Roy bewonderend gade geslagen: “Kiek èns dao, dat liek waal ein ech driehoekje”. “Euver 41 maeter”, doet Jim een duit in het zakje. “Ik was nooit goed in wiskunde, maar dat zag ik nog dat dat een driehoekje was”, bevestigt Raymond. In de tussentijd redt Rens zeer alert op de 5-meterlijn, schermt ook Hay een bal goed af totdat deze over de achterlijn rolt, speelt Quinten uit op Jules, die een prachtige strakke bal verstuurt naar Kevin, die met een lob de binnenkant van de paal raakt, waarna Daan de terugspringende bal net naast poeiert. Scharn hoort zijn trainer weliswaar roepen: “Jullie kunnen beter!”, maar komt niet echt tot kansen, wel tot een schot, maar waar de trainer roept “Dat is ‘m!”, corrigeert Jim nuchter “Nae heur”, als Quinten de bal afvangt.

Playstation

Een mooie aanval, die begint bij Jules, via Rens en Alex bij Tom en Daan komt, leidt tot gevaar in de zestien als Bryan onder de hoge voorzet door loopt en Kevin met rechts keurig binnenschiet: 3-0. Het gesprek langs de lijn –waar de spanning wel verdwenen is- komt via “het aantal mogelijke wissels” logischerwijze (?) uit bij de staat van de slaapkamers van de heren spelers, waarbij Robert constateert: “Bie Kevin vèlt ’t noe mit; dae gebroek niks angesj es allein de Playstation”. Er is weer even meer aandacht voor het veld als Hay en zijn tegenstander bij een kopduel met de hoofden tegen elkaar botsen en beide spelers ter aarde neerzijgen. De verzorgers ijlen naar de spelers toe en ook de scheidsrechter is vol mededogen en merkt bij de bloedende lip van Hay vaderlijk op: “Vanavond even op een zacht kussentje leggen”. Als het spel wordt vervolgd roept Thijs: “Hay, hauwt ’t köpke debie!”, waarop Hay zich omdraait en verongelijkt roept: “Dat is gein leuk woordgrepke!”

De Limbrichtenaar vestigt ook de aandacht van Raymond op zich, als hij opnieuw goed de bal afschermt tot over de achterlijn en Raymond bij de aanblik van de “zoels-witte” sokken van Hay verwonderd opmerkt: “Wie wast eigenlijk de sokken van die jongen? We hebben witte sokken hier in Susteren!”.

Voorbode

Net vóór rust onderbreken Alex en Rens een tegenaanval van Scharn, komt Quinten uit tot buiten de zestien, maar ziet zijn trap half geblokt, waarna de bal richting achterlijn stuitert, achterna gezeten door een Scharnspeler, Jules en Rens en terwijl Quinten ogenschijnlijk zonder haast rustig richting zijn doel sjokt, zegt Roy: “Allèh Witte, loup trök nao die goal!” en zal Huub Vonckens opmerking “Jao pap, dat kump waal good” een voorbode blijken van de tweede helft.

Duidelijk zijn

Na rust zakt het tempo en het niveau van de wedstrijd en lijkt ook de scherpte in de coaching weggeëbt. Als Quinten de bal heeft roept Maurits: “Alex, naar binnen, …, eh, naar buiten”, waarop Mirjam de trainer oproept om “wel duidelijk te zijn”, iets dat Maurits vervolgens weer van Jules vraagt als de laatste man roept: “Iemand zakken!”: “Jules, namen noemen!”.

Mark Eberson komt voor Alex en schiet meteen gevaarlijk op doel. Mark Peters wisselt even later voor Marijn, waarop Niels Schonbrodt Bryan naar rechts dirigeert, Kevin naar linksback en Mark Eberson in de spits. De laatste krijgt de boodschap mee: “Mark, je hebt maar 1 taak: zo diep mogelijk staan…….en scoren. Twee taken, dus”.

Relaxed

De scheidsrechter blijft erg relaxed in een wedstrijd die ook niet echt iets bijzonders van hem vraagt. Bryan krijgt een vrije trap mee, die Niels snel neemt, maar omdat de bal niet op de juiste plek ligt wordt hij door een lachende scheidsrechter teruggefloten met de woorden “goed geprobeerd”. Even later wordt de goed meeverdedigende Bryan opnieuw getroffen nadat hij de bal al heeft weggeschoten, laat de scheidsrechter doorspelen omdat Niels, Mark en Tom een snelle aanval inzetten, om na het schot van Tom de wedstrijd stil te leggen ten behoeve van Bryans verzorging en legt hij zijn arm om de schouder van de Scharnspeler en spreekt opnieuw vaderlijk: “Zo jongen, daar moet je mee uitkijken”. Aan het einde is de spanning zo ver gezakt dat Mirjam vraagt “Moeten we nog blijven kijken of mogen we al gaan?” en Yvonne zelfs even enthousiast wordt van een mislukt schot van Scharn: “Dat vèng ich dan toch weer jaomer veur dae jóng”.

Montfort

Na de wedstrijd worden Mark Eberson, Marijn, Tom, Jules en Hay spoorslags naar Montfort gebracht, waar de B2 tegen RKSNA moet spelen. Thijs rijdt , met Wilfried visser en Rico Serra achter hem aan en met om onduidelijke redenen een redelijk overbodige omweg door St Joost, blindelings naar het RKSNA-terrein waar hij in 1989 zijn laatste officiële wedstrijd met VV Limbricht heeft gespeeld, om aldaar tot de conclusie te komen dat dat voetbalveld inmiddels is volgebouwd. De adrenaline bij de spelers in de auto’s achter hem, die graag op tijd aan hun wedstrijd beginnen, wordt aangekomen op het huidige sportcomplex in Montfort overigens niet meer omgezet in powerplay: hoewel Mark de openingstreffer scoort blijkt SNA met 6-1 te sterk voor de ploeg van Huub Voncken.

Gesprek laden
Gesprek laden