SC Susteren

B1: Susteren een maatje te groot voor SV Heer

Home > Media > Nieuws > B1: Susteren een maatje te groot voor SV Heer

Er zijn spannendere wedstrijden gespeeld op sportpark Suëstra dan de ontmoeting tussen Susteren en Heer vandaag. Na een tiental minuten is de wedstrijd eigenlijk al beslist. En terwijl Schonbrodt en Meessen hun spelers oproepen te blijven samenspelen heeft Mirjam Hermsen vooral bewondering voor de trainer van Heer, die in elke actie van zijn spelers vooral het positieve blijft zien. Susteren is duidelijk een maatje te groot voor de Maastrichtse ploeg. En waar het aantal kansen voldoende zou hebben kunnen zijn voor ruim meer dan 10 doelpunten, stelt Jan Bovend’aerde dat “in deez laeftiedsklasse 9-0 toch baeter klink es die döbbele ciefers van 10-0; dat is toch get veur in de E”.

De wereld deze week

  • De Duitse bondsregering lijkt haar plan voor het heffen van tol alsnog door te zetten;
  • Familie van de treinkapers van de Punt in 1977 eist schadevergoeding van de Nederlandse staat;
  • Het lek in het Julianakanaal bij Obbicht is na twee maanden nog niet gedicht.

Niet spannender

Terwijl langs de lijn de politieke verwikkelingen in de gemeente Leudal en de blessures van Daan en Youri nog worden besproken, ligt de bal via Bryan na een voorzet van Tycho op pass van Tom al in het net, vrij snel gevolgd door een droge knal van Ghislain na een tikje van Tom tegen de bal die na een doelpoging van Alex blijft hangen. Heer krijgt toch nog haar eerste kans na een terugkopbal van Hay (te kort), door Jules terug getikt op Quinten (te kort), maar Quinten blijkt lang genoeg om zowel schot als rebound te pakken: “De jónges zörge det Quinten onnog get te doon krig”, lacht John Janssen, die dan al in de gaten heeft dat het niet spannender gaat worden. Aanvallen via Brecht, Rens en Ghislain gaan vooraf aan een zeer mooi tikkie-takka-combinatie Kevin-Jules-Hay-Tom-Hay-Tom-Alex-Tom, waarna Bryan goed meeloopt en Tom zelf afrondt: 3-0.

Brommer

Hay’s vriendin Lee is mee en wordt door moeder Yvonne gewezen op Hay’s rush over links: “Kiek èns wat Hay kènt renne!”, waarop Stefan Nieskens meteen voorkomt dat het geschetste beeld te rooskleurig wordt: “Mer hae is ouch sjnel meug!”. Een snelle spelhervatting via Quinten en Jules levert een prachtige pass van Jules op, waarop Bryan de bal in de touwen jaagt. Meessen en Schonbrodt blijven hun pupillen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Als Ghislain over links weg kan, maar niet echt demarreert, zegt Maurits: “Kom op, zet die brommer aan!”, blijkens haar reactie “Brómmer?” een niet door Yvonne begrepen coachingsterm. Ghislain roept nog een keer “K.t” na een mislukt schot en Hay roept “Auw k.t, kael” na de zoveelste overtreding op de wervelende Tycho. “Tis toch ’n woord dat gemaekelik d’roet kump”, constateert Annemie met een zekere berusting in haar stem. Echtgenoot Jan is veel meer onder de indruk van het feit dat Tycho bij alle aanslagen op zijn benen zo rustig blijft: “Kómplement veur dae jóng”. Voor de rust brengt Tom met een botsende bal de stand op 5-0.

Wat als

Terwijl na rust Wilfried Visser in het stralende najaarszonnetje de beste plek voor mooie foto’s zoekt, levert de combinatie van frustratie (bij Heer) en haantjesgedrag (bij beide teams) een serie aan gele kaarten op (één voor Tom, vier voor Heerspelers, waarvan er één smalend naar Tom lacht, die kermend op de grond ligt na een onbesuisde trap van de verdediger), verzucht Mirjam “Het wordt zo’n wedstrijd waarvan je al blij bent als iedereen zonder blessures het veld af komt” en voegt Bryans jongere zus er wat female power aan toe door vanaf haar zitplaats hoog op het hek te zeggen “Es ich toch èns in ’t veldj zou sjtaon….”. Het slagveld overziend verwijst Jan naar het programma “Wat als…” en suggereert “Wat als voetbalspelers de boete voor een gele kaart meteen cash op het veld zouden moeten betalen?”.

Tellen

Schonbrodt en Meessen zien goede spelelementen in de opbouw even snel opgevolgd door een vervolg dat ze dan weer juist niet willen zien: “Goed Jules, goed positie gekozen Rens, keurig Alex, ja, goed Hay, goed gespeeld Brecht, blijf voetballen, niet de lange bal Jules, niet de lange b..; ah nee, waarom speelt hij nou die lange bal?”. Wilfried Janssen helpt de beide trainers met het tellen van de balcontacten: waar Niels en Maurits blijven aansturen op “2x aanraken en overspelen” en zelf ook meetellen (“1, 2”) telt Wilfried gemakshalve telkens verder “3, 4, 5..” om bij een actie van Jules, als Maurits opnieuw roept “Inspelen, niet brengen!” nog uit te komen bij “14, 15, 16”. “Wat zeen ze noe sjteeds aan ’t tèlle?”, vraagt Yvonne opnieuw met enige verwondering. Maurits roept Hay, die na een goede onderschepping de bal naar voren brengt, om misverstanden te voorkomen voor alle duidelijkheid ook nog na “Hay, je bent geen postbode!”

Dolende spits

Inmiddels zijn Niels en Mark in het veld voor Tycho en Kevin. Mark staat eerst samen met Rens en Ghislain aan de basis van de 6-0 van Tom en wordt enkele minuten later in de spits aangespeeld door Alex, hetgeen Wilfried Janssen verbaasd doet roepen: “Wat doet die Mark daar?”. “Dolende of verdwaalde spits?”, meent Thijs.

Quinten vangt mooi een vrije trap die met wind mee en zon tegen gevaarlijk onder de lat dreigt te verdwijnen en Brecht heerst op links, waar Heers rechtsback onder het roepen van “Harry!” een lange pass in het niets verstuurd. Mirjam ziet het gebeuren en zegt: “Dan ben ik toch wel benieuwd wie van die jongens van Heer dan ‘Harry’ is”.

Slotakkoorden

Nadat eerst Niels tegen de keeper schiet, Ghislain nog twee keer net naast schiet en Niels nog een mooie panna maakt, krijgt Alex een vrije trap mee die Niels verrassend om de muur heen op de korte paal schiet, bedient Bryan Alex in de zestien, die wordt omgelopen (penalty; Tom 7-0), wordt Mark in de houdgreep genomen, schiet Niels de vrije trap die de keeper niet kan vasthouden en tikt Ghislain binnen (8-0) en geeft Niels ook de voorzet op Bryan voor de 9-0. Daarmee zijn de slotakkoorden gezet, omdat de 10-0 van Tom wegens buitenspel wordt afgekeurd.

Niet wekelijks

Op weg naar het kleedlokaal zijn Schonbrodt en Meessen al weer bezig met de volgende twee wedstrijden. Met name SHH (verloren van Geleen-Zuid, gewonnen van Maasgouw) zal een interessante wedstrijd worden, “maar eerst volgende week naar Bleijerheide”. Jim en Ivo concluderen dat een overwinning als vandaag “voor eine keer leuk is, maar dasse dit onneet jedere waek mós höbbe”.

Gesprek laden
Gesprek laden