SC Susteren

B1: Doelpuntrijke remise bij tweede editie SC Susteren – FC Geleen Zuid

Home > Media > Nieuws > B1: Doelpuntrijke remise bij tweede editie SC Susteren – FC Geleen Zuid

Na de overduidelijke zege in de bekerwedstrijd vorige week treft Susteren vandaag een Geleen-Zuid op volle oorlogssterkte. Trainer Maurits Meessen blijkt deze week al over een vooruitziende blik te beschikken, als hij in een voorbeschouwing zegt: “Ik ga ervan uit dat we a.s. zaterdag overal op het veld 1-1 komen te staan waardoor het een open wedstrijd gaat worden. Een uitslag 5-4 is niet uit te sluiten. Verder miste hij (de trainer van Geleen-Zuid, red.) 5 spelers. Zaterdag wordt dus een lastige”. En zo geschiedt: in een gelijk opgaande, soms goede, soms meer spannende dan goede wedstrijd krijgen beide ploegen veel kansen, missen er daarvan veel, maar wordt de objectieve toeschouwer met 6 doelpunten, keurig over de twee partijen verdeeld, goed bediend.

De wereld deze week

  • Er zijn zorgen over de voortgang van de bouwwerkzaamheden ten behoeve van het centrumplan van Susteren
  • Een 15-jarige jongen uit Born overlijdt nadat hij ’s nachts is aangereden op de A2
  • Twee drugsdealers uit Geleen die met elkaar ruzie hebben gekregen worden beiden wegens poging tot doodslag tot 3 jaar cel veroordeeld.

Uiterlijk

Nadat eerder deze week Marks grote uitdaging (zijn haren te laten blonderen bij 1000 likes en 200 reacties op facebook) is gerealiseerd (Jan Bovend’aerde: “Ze zègke dat haor blondeere ouch is óm dopinggebruik te camouflere. Geliek Philippe Gilbert”), krijgt vandaag de gehele selectie een nieuw uiterlijk met de door Bed & Breakfast 't Merthoes (via Jim en Chantal Lammerts van Bueren) en Horizonte Coaching & Advies (Mirjam Hermsen) gesponsorde trainingspakken. Ook Daan, nog steeds gekwetst, showt voor de wedstrijd vol trots de met acht (8!) schouderstrepen voorziene Erima-outfit.

Druk

Zoals door Maurits Meessen voorspeld zetten beide teams meteen veel druk en krijgen met name de keepers veel te doen. Een combinatie Alex-Tom-Niels leidt tot de eerste pass op maat van Niels, die de rappe Ghislain net niet bereikt. De tweede pass van Niels is voor Tom, wiens schot door de keeper wordt gestopt. Bij de volgende tegenaanval is het meteen 0-1, waarna binnen de minuut Niels zijn derde goede pass verzendt: Tycho’s schot zoeft maar net over. Zowel Quinten als de Geleen-Zuidkeeper vinden moeilijk vrije aanspeelpunten. De doelman uit Geleen wordt door zijn trainer luidkeels gestimuleerd om toch de verdediging aan te spelen: “Naar links. Durf. Durf! DURF!!”. Nadat Tom goed doorloopt op een pass van Ghislain en over schiet, Youri, Brecht en Rens goed combineren, Mark een snelle Geleense tegenaanval goed onderschept en Quinten met een reflex redt op de direct ingeschoten hoekschop, krijgt Brecht een vrije trap mee, stuurt Hay Alex diep, lijkt de bal te diep, maar onderschept de felle Alex de te korte terugspeelbal, tikt de bal langs de keeper en vervolgens in het doel: 1-1.

Spelregelkenners

Als Alex met goed doorzetten een hoekschop afdwingt, zegt Raymond zachtjes voor zich uit: “Brecht, 2e paal en dan inkomen; Tycho, leg ‘m maar bij de tweede paal”. Er blijkt weinig voor nodig om de S-side te begrijpen: de hoekschop wordt conform uitgevoerd: de keeper redt op Brechts kopbal. Als Youri onderschept, Hay en Rens Tycho en Tom inspelen, komt de roodzwarte verdediging er net tussen, terwijl aan de andere kant ook Geleen-Zuid een goede kans mist. Op het moment dat Mark een inworp snel op Ghislain gooit, die achter de verdediging loopt, vraagt Wilfried “Is dat geen buitenspel?”, wordt zijn vraag door een vijftal spelregelkenners als uit één mond beantwoord met “Nee, bij een inworp kun je niet buitenspel staan”, hetgeen voor Yvonne –van karakter niet iemand die zonder slag of stoot zo maar iets voor waarheid aanneemt- reden is om de vanzelfsprekende vervolgvraag te stellen: “Waarom niet?” en heeft Ghislain in de tussentijd al kordaat en scherp gescoord: 2-1. Even lijkt het of de thuisploeg het heft definitief in handen neemt, maar binnen 4 minuten leiden een misverstand achterin en een geplaatste rebound na een hoekschop tot een 2-3 achterstand. Met een goede actie van Tycho en een goed schot van Ghislain dat wordt gestopt komt de verdiende rust.

“Offener Schlagabtausch”

Met Jules voor Youri gaat de thuisploeg meteen na de aftrap op zoek naar de gelijkmaker. Jules roept “Tom, links” en stuurt daar ook de bal heen, die tussen Tom en twee verdedigers blijft hangen, door Alex wordt opgepikt en vanaf de punt van de zestien op links met rechts in de rechterkruising wordt geplaatst. Een wonderschoon doelpunt: 3-3. Wat volgt is een spannende “offener Schlagabtausch”, die het uiterste van de 22 spelers vraagt. En terwijl de krachten in deze slijtageslag allengs lijken weg te vloeien en de S-side met “Hauwt vol!”, Kóm op, groen!”, “Zèt door”, “Blief loupe!” en “Kóm mer, ’t geit good!” zich ook actief in de strijd meent te moeten mengen, rijgen de kansen zich aan beide zijden aaneen, maar met toch meer mogelijkheden voor de groenwitten: pogingen van Niels (naast), Rens-Brecht-Tom (over), scherpe hoekschop Tycho die Hay net mist, de vierde lange pass op maat van Niels en Ghislains schot dat wordt gestopt, Quintens redding na een te korte terugspeelbal van Hay, Marks redding op de lijn (“Kiek dae Witte Parel dao”, zegt Noud van Neer) na een hoekschop “die blijft hangen”, samenspel Hay-Jules-Tom-Brecht-Niels dat een hoekschop oplevert, actie Alex-Bryan (in het veld voor Rens), doorbraak Ghislain met appèl voor hands, tot drie maal toe goed ingrijpen van Kevin (ingevallen voor Mark), goed verdedigend werk van Hay en Jules, een vrije trap van Tom (Niels Schonbrodt: “Tom. Lègk ‘m bie de 2e paol”) bij de 2e paal en de kopbal van Niels (gestopt), een schot van Tycho (gered), Quintens vangbal na een doorbraak van Geleen-Zuid, een schot van Niels (gered), een vrije trap van Tom na een overtreding op Bryan (over), een redding van Kevin “in extremis” in de vijf meter en een laatste redding van de Geleen-Zuidkeeper, nu op een vrije trap van Niels na weer een overtreding op Bryan. “”T zoväölste geliekspel taege deez ploog”, constateert Jan.

Enerverend

Met de conclusie dat Maurits er met zijn voorspelling niet ver van af zat en het –uiteraard- zeker 5-4 had kunnen en mogen zijn, is de S-side vooral tevreden over de inzet van haar favorieten. Mirjam Hermsen ademt goed door: “Een enerverende wedstrijd”. “Sjpannend waor ’t zeker”, beaamt Yvonne Simons.

Gesprek laden
Gesprek laden